Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: vérnyomás-ingadozás váltja a fejfájást csütörtökön

orvosmeteorológia, szívbetegség, front, fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint melegedés kezdődik, de még a hirtelen jött hideg is okozhat tüneteket, egyéni érzékenységtől függő mértékben.

Nagy változások zajlanak a humánmeteorológiai helyzetben, ami a hőmérséklet ingadozásában is megnyilvánul! Kiugró vérnyomás!

A frontérzékenyeket figyelmezteti a meteogyógyász® a Meteo Klinika TV-n!

Fronthatás csütörtökön

Csütörtökön ugyan hűvös lesz a hajnal, de napközben már melegszik az idő, habár így is az ilyenkor szokásos átlag alatt maradnak a hőmérsékletek. A nagy napi hőingás, ami a nap első felében zajlik, megterhelő lehet szervezetünk számára.

Reggel tehát kimondottan hűvös időre számíthatunk, az alacsony hőmérséklet pedig többeknél okozhat kellemetlen panaszokat. A kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élőknél nehezen indul a nap, felerősödhetnek a végtagfájdalmaik, akár intenzívebben is. Reggel egy kímélő, nem megerőltető tornával mérsékelhetőek a tünetek, emellett ilyenkor izomgörcsök sem zárhatóak ki. Napközben azonban a görcsös panaszok mindenhol fokozatosan megszűnnek.

A napsütés hatására melegszik a levegő, nagy lesz tehát a napi hőingás. Ez elsősorban az időseket és a vérnyomás-panaszokkal élők, valamint a szívbetegek szervezetét terhelheti meg. Az érintettek lehetőség szerint kerüljék a stresszes helyzeteket, kíméljék magukat, ahogy csak tudják! A fokozottan érzékenyek körében enyhébb migrén, koncentrálási zavarok, szétszórtság lehet jellemző, illetve a párásabb időszakokban megjelenhetnek enyhébb fokú légzőszervi panaszok is. Az élénk széllel érintett területeken a görcsös fejfájás előfordulási esélye is növekszik.

Szabadtéri tevékenységek

Az öltözködés során is vegye figyelembe, hogy jóval csípősebb a hajnal az előző héten megszokottnál. Elkél a vastagabb pulcsi, egy kiskabát, a gyerekeknél pedig méginkább fordítson figyelmet arra, hogy elkerüljék a megfázást. Az esernyőkre a legtöbb helyen nem lesz szükség, de északkeleten inkább legyen kéznél, mert kis eséllyel lehetnek záporok.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Kínzó, lüktető fejfájás - így csillapíthatjuk

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#Stroke

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához