Ezeket látta már?

PanCare: daganatos gyerekekért szerveznek Budapesten nemzetközi konferenciát

daganat, rák, gyerek

A konferencián orvosok, nővérek, segítők, szülők és gyógyult fiatalok oszthatják meg egymással tapasztalataikat, akik emellett a résztvevő országok kutatási eredményeit is megismerhetik.

2022. október 12. és 14. között Budapesten rendezik meg a PanCare nemzetközi konferenciát, a gyermekkori daganatot túlélők gondozásáért és életminőségük javításáért.

A PanCare nemzetközi szervezet 2008-ban alakult azzal a céllal, hogy elősegítse a gyermek- és serdülőkori daganatos betegségek túlélőinek gondozását és életminőségük javítását, valamint az ehhez való egyenlő hozzáférést Európa szerte.

Bár a gyermekkori rák túlélési aránya egyre növekszik, a túlélők 60-70 százalékának a betegség és a kezelések hosszútávú következményei miatt egy életen át tartó gondozásra van szükségük.

Az eddigi évek során Magyarország, és a többi kelet-európai ország területéről csak korlátozottan tudtak részt venni a szakemberek ezeken a konferenciákon, így nagy jelentősége van annak, hogy ez alkalommal Budapesten kerül megrendezésre.

A konferencia lehetőséget biztosít arra, hogy a fontos kutatási információkat a régióban is megismerhessék, valamint arra, hogy új egészségügyi szakemberek, túlélők, civil szervezetek és érintettek bevonásával minél több ország bekapcsolódhasson az európai szintű együttműködés vérkeringésébe.

A PanCare egyik fő célja, hogy minden európai túlélő számára egyenlő hozzáférést biztosítson az optimális utógondozáshoz, valamint annak megvizsgálása, hogy hogyan segíthetik és támogathatják egymást a különböző európai országok annak érdekében, hogy az utógondozás minden európai országban tovább fejlődjön.

A konferenciát stratégiai partnerségben, közösen szervezi a Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikája, a Magyar Gyermekhematológusok és Gyermekonkológusok Társasága és az Érintettek Szülői Egyesület.

Budapesten, a Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján látják el a magyarországi gyermekkori daganatos betegségek közel felét. A gondozott és gyógyult betegek száma több ezerre tehető.

Programok

Október 12-én szerdán délelőtt párhuzamosan futó, interaktív workshopok kerülnek megrendezésre gyógyult fiatalok, nővérek, egészségügyi szakemberek, valamint érintett szülők részére.

Mindez nagyszerű lehetőséget biztosít arra, hogy mind az érintett családok, mind a szakemberek információt, tapasztalatot cseréljenek, és hasznos tanácsokat kapjanak az utógondozással kapcsolatosan.

A konferencia folyamán szó lesz többek között a európai országokban folyó tudományos munkákról és a legfrissebb tudományos eredményekről, trendekről, az egészséges életmódról, a megfelelő kommunikációról, a szülők szerepéről, a különböző rehabilitációs lehetőségekről.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: PanCare
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához