Ezeket látta már?

Pécsi egészségügyi digitalizációs céget vesz a Gloster

egészségügy, digitalizáció, egészségügyi digitalizáció, Medici, Gloster

A Lanoga saját fejlesztésű, Medici nevű vállalatirányítási rendszerének köszönhetően vált meghatározó szereplővé az egészségügyi digitalizációban.

Pécsett terjeszkedik az egyik legsikeresebb magyar informatikai vállalat

Többségi tulajdont szerzett a Gloster a pécsi székhelyű Lanoga Kft.-ben, ezzel Szeged és Kecskemét mellett egy harmadik vidéki irodával is rendelkezni fog az egyik legdinamikusabban fejlődő hazai IT vállalat. A Lanoga saját fejlesztésű, Medici nevű vállalatirányítási rendszerének köszönhetően vált meghatározó szereplővé az egészségügyi digitalizációban.

A Gloster 3 év alatt 70 fős fejlesztőközpont létrehozását tervezi a városban

A mostani akvizíció, amely már a kilencedik az elmúlt három évben, fontos szerepet játszik a Gloster nemzetközi, DAH régióban történő terjeszkedési terveiben: a pécsi iroda jelenlegi tevékenysége mellett a nemzetközi szoftverfejlesztést is támogatja majd, amelynek érdekében elsősorban szoftverfejlesztési területről várhatóan 50 szakember csatlakozik majd a pécsi irodához.

Hatvan százalékos tulajdonrészt szerzett a Gloster Infokommunikációs Nyrt. a Lanoga Kft.-ben. A 2009-ben alapított cég saját fejlesztésű szoftverekkel támogatja a hazai magánegészségügy szereplőit. A Lanoga legsikeresebb terméke a Medici elnevezésű vállalatirányítási rendszer, amelyet Európa vezető orvosdiagnosztikai szolgáltatói is használnak.

A ma délelőtti aláírásról, ezen a szereplők az alábbiak szerint láthatók: (balról jobbra) Dr. Osvald Roland ügyvéd, PV Partners, Fischer Norbert ügyvezető, Lanoga Kft., Szekeres Viktor alapító tulajdonos, Gloster Infokommunikációs Nyrt., Dr. Pintér Attila ügyvéd, PV Partners A ma délelőtti aláírásról, ezen a szereplők az alábbiak szerint láthatók: (balról jobbra) Dr. Osvald Roland ügyvéd, PV Partners, Fischer Norbert ügyvezető, Lanoga Kft., Szekeres Viktor alapító tulajdonos, Gloster Infokommunikációs Nyrt., Dr. Pintér Attila ügyvéd, PV Partners Forrás: Mindminers

A tranzakció szorosan illeszkedik a Gloster 2025-ös stratégiájába, amelynek célja, hogy a régió világszínvonalú szoftverfejlesztő szolgáltatójává nője ki magát a cég. Az akvizíció eredményeként a Lanoga sikeres termékeinek fejlesztésével egyrészt erősíti a Gloster egészségügyi portfólióját, másrészt egy olyan informatikai kompetenciaközpont létrehozásába vág bele, ami a Gloster DAH-régióban történő jelenlétét támogatja.

“Nagyon sűrű az év vége nálunk: az előző héten vásároltuk fel a müncheni székhelyű G-plus Consulting GmbH-t, amivel a VW és az Audi közvetlen beszállítói lettünk. A Lanoga akvizíciója szervesen illeszkedik dinamikus növekedési terveinkbe: rendelkeznek saját, a portfóliónkba illő, már a piacon bizonyított termékkel, és a szellemiségük tökéletesen alkalmas rá, hogy egy nearshoring fejlesztőközpont létrehozásával Pécsről támogassák nemzetközi ambícióinkat” – mondta el Szekeres Viktor a Gloster igazgatóságának elnöke a tranzakció kapcsán.

Az akvizíció után a cég Gloster-Lanoga Kft. néven folytatja tovább tevékenységét

Az ügyvezető változatlanul Fischer Norbert lesz, aki egyben a Gloster pécsi fejlesztőközpontjának vezetője lesz, emellett a cégcsoport innovációs igazgatói pozícióját fogja betölteni. A helyi operáció a tervek szerint 50 fejlesztővel bővül három év alatt, amivel a helyi IT ökoszisztéma egyik legjelentősebb szereplőjévé válik.

“Óriási lehetőség ez a tágabban értelmezett régiós informatikai közösségnek - bár még mindig Budapest-fejnehéz a szakma, de a Lanoga jól mutatja, hogy az ország több pontján is adottak a feltételek, hogy világszínvonalú projektet építsünk. A Glosterbe történő beolvadásnak, illetve a 70 fős szoftverfejlesztő-központ létrehozásának köszönhetően minden korábbinál nagyobb lehetőséget kaptunk arra, hogy aktív szerpet játszunk a következő magyar IT sikertörténetben.”

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: egeszsegkalauz.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához