Ezeket látta már?

Nem indult jól a húsvét: robbanás történt Budapesten

katasztrófavédelem, tűzoltók, tűz budapest

Robbanás és tűzvész Budapest XI. Kerületében.

Hajnali negyed ötkor riasztották a katasztrófavédelmet a budapesti XI. kerület egy társasházába, ahol egy súlyos robbanás következtében tűz ütött ki. A Kruspér utcában álló négyszintes épületben a harmadik emeleten történt robbanás súlyos károkat okozott, és sajnos egy ember életét is követelte.

Hat tűzoltó járművel érkezett a tűzoltóság a helyszínre, akik azonnal megkezdték a tűz oltását és a kimentési munkálatokat. A robbanás egy húsz négyzetméteres lakásban történt, ahol egy fal teljesen összeomlott, és a tűz átterjedt a szomszédos lakásokra is.

Az elsődleges kutatások során a tűzoltók egy idős nő holttestét találták meg az egyik lakásban, aki sajnos nem tudott kimenekülni a tűzvész elől. További két ember sérüléseket szenvedett, őket azonnal kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Az esemény következtében összesen ötven embert kellett evakuálni a társasházból, akiknek ideiglenes melegedőbuszt biztosított a katasztrófavédelem és a Budapesti Közlekedési Központ.

Az épületet az áramszolgáltató és a gázszolgáltató is leválasztotta a hálózatról biztonsági okokból. Emellett a társasház statikusai is megvizsgálják az épületet, hogy megállapítsák, lakható maradt-e.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ezt üzenik a tűzoltók húsvétra

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

tűzoltók

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához