Ezeket látta már?

Külső szemmel: ilyennek látta a rohammentősök munkáját az ablakból egy férfi

rohammentő mentő motoros újraélesztés sürgősségi

Nem állta meg szó nélkül, hogy leírja, amit tapasztalt.

"Elismerés, Tisztelet, és Dicsőség a Metősönkek! Szeptember 10. én 18:30 körül szirénázást hallottam. Kinéztem az ablakon és láttam, hogy egy izgatott, jószándékú férfi várakozik a Gyóni Géza tér - Margit híd budai hídfő sarkán. Hamarosan megérkezett egy mentő rohamkocsi ahonnan kiugrált a személyzet és a jószándékú emberrel együtt - aki mutatta nekik az utat - futottak a park felé.

Akkor láttam, egy ember fekszik a földön

Azonnal megkezdték az ujraélesztést egy fiatal, törékeny alkatú doktornővel. Nem sokkal később ismét szirénázás ütötte meg fülemet és sietve megérkezett egy mentő motoros, aki azonnal beállt a már jelenlévő három kollegájának segíteni. Később újabb szirénázással megérkezett még egy rohamkocsi aminek a személyzete is rohant segíteni kollegáiknak. Megjöttek a rendőrök is - egy hölgy és egy férfi - akik szintén tevékenyen részt vettek ebben a heroikus küzdelemben. Végül sikerült az újraélesztés, stabilizálták a beteg állapotát, és elindult a mentőautó a kórház felé. Mindez kb 45 percigtartott.

Megható volt az a profizmus, ahogy ezek a hősök "dolgoztak" !

Mindenki tudta a dolgát, rohantak a beteghez, ha kellett újabb eszközökért melyek a mentőautóban voltak. Megdöbbentem az életmentő eszközökön, hogy milyen modern felszerelése van egy ilyen rohamkocsinak. Nem vagyok szakember, csak tippelek: volt defiblirátor, ekg és még sok műszer amiről nem tudtam hogy mi a feladata.

Epilógus:

miután a beteget elszállította az egyik rohamkocsi az ott maradt mető dolgozók még nekiálltak, összeszedték a nagy igyekezetben szétszórt használt orvosi eszközöket (fecskendők, tapaszok, csövek, stb.) egy zacskóbe tették és elvitték a legközelebbi szemétládába.Bárcsak mindenki ilyen hozzáállással végezné a munkáját országunkban. Hála és Köszönet a Mentősöknek ! M.Zoltán”

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Hálásak a mentők: így került meg az elkóborolt mentőmacska

Forrás: OMSZ
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához