Ezeket látta már?

A halál torkából tért vissza a magyar sport legendája

sürgősségi. mentő, sport, hegedüs csaba, olimpiai bajnok

Újra a halál pereméről tért vissza Hegedüs Csaba olimpiai bajnok.

Múlt hét pénteken Hegedüs Csaba a kazah nagykövet barátjához látogatott el. Miután megérkezett a Kapy úton található rezidenciához, amikor kiszállt a kocsiból, egy furcsa érzés fogta el: állandóan rázta a hideg.

"Ekkor még semmi rosszra nem gondoltam, ám miután háromnegyed órát tárgyaltam a nagykövet úrral, és nem múlt el a rossz közérzetem, szóltam az egyik munkatársamnak, hogy ma már nem megyek be dolgozni, hanem inkább a Hélia szálló felé veszem az irányt, hiszen úgy gondoltam: majd a forró vízben és a szaunában alaposan kikúrálom magamat"

– mesélte a Mandinernek az olimpiai bajnok birkózó, miután az uszodában még egy kellemes beszélgetést folytatott Horkai Györggyel, és együtt elemezték a magyar vízilabda helyzetét, továbbra is rosszul érezte magát. Ezért úgy döntött, hogy bement a szaunába is.

"A jelenlévők elmondásából tudom, hogy rosszul lettem, összeestem, és a mentő egyből a Honvédkórházba szállított. Egy egynapos filmszakadás után, miután észhez tértem, az osztályvezető főorvos úr elmondta: agyi ödémát kaptam, amelyhez még társult egy orbánc is, amely köznapi nyelven a vérfertőzést jelenti. Egy baktérium támadta meg a testemet, de az is kiderült: a rossz közérzetemet elsősorban a 39,6 fokos lázam okozta. Azt már a főorvos barátom könnybe lábadt szemmel tette hozzá: »Csabikám! Tudod, hogy ebbe az egészbe egy átlagember már az uszodában belehalt volna?! Csupán a kegyetlenül erős, vas szervezetednek köszönheted, hogy még élsz! Amikor behoztak téged ide, és megláttam, hogy milyen állapotban vagy, már lemondtam arról, hogy még ebben az életben beszélgetni tudunk egymással…"

– fogalmazott Hegedüs Csaba, akivel nem először történt meg, hogy a halál torkából tért vissza.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

KÖVETKEZŐ CIKK>

Egészségügyi vészhelyzetet hirdettek ebben a nagyvárosban

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

sürgősségi

Forrás: mandiner
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához