Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: feszültség, fejfájás, ingadozó vérnyomás, ami ránk vár vasárnap

várható időjárás fronthatás vasárnap

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a vasárnapra távozó hidegfront után hétfőn már jön a következő.

Rövid pihenőt kapnak vasárnap a frontérzékenyek, a két hidegfront között is sok terhelés éri a szervezetünket.

Frontfilmen: vasárnapra már távozik délkeleten a hidegfront, de északnyugatról közeleg a következő. A frontérzékenyek egy rövid pihenést kapnak vasárnap.

Délkeleten még reggelig érezhető lesz a távozó hidegfront hatása, de az ország nagy részén frontmentes marad az idő. Az északnyugatról közeledő hidegfrontnak csak hétfőn fogjuk érezni a direkt hatását, sokan viszont már a frontot megelőző légköri helyzetre is érzékenyen reagálnak. A náluk jellemző fő tünetek a feszültség, idegesség, ingerültség, alvási problémák jelentkezése, majd egyre inkább az ingadozó vérnyomás és a fokozódó mellkasi panaszok, diszkomfortok jelentkezése.

Sokan erősödő fejfájással, szédüléssel gyakoribb rosszullétekkel reagálnak. A fokozott érzékenységet mindig alapos személyes vizsgálatok alapján kell megállapítani, és személyre megállapított gyógymódokkal kezelni. Ennek feltételei és korszerű eszközei a Meteo Klinika meteogyógyászatán állnak rendelkezésre, ha valóban gyógyulni szeretne. Bejelentkezés: 06-1-296-0513.

A tüneteket erősítheti a középső és keleti országrészben kialakuló összeáramlási zóna, itt több felhőre és helyenként csapadékra is kell számítani. Ezzel együtt a tisztább levegőjű területeken ajánlatos legalább egy sétát beiktatni, de ez az éger és ciprusfélék allergiásoknak már nem ajánlott.

Szabadtéri:

Érdemes lesz a vasárnapot kihasználni kültéri programokra, bár nem lesz mindenhol zavartalan a napsütés. Főleg a középső és keleti területeken kisebb eső is előfordulhat és időnként élénk széllökések lehetnek. A zártabb völgyekben és nagyobb városokban gyorsan romló levegőminőség miatt azonban a tisztább levegőjű területekre, hegyekbe, vízpartra menjünk. Az égerre és citrusfélékre allergiások viszont jobb, ha kerülik a tartós kültéri programokat.

Pollen:

Erőteljesen nő az éger és a ciprusfélék pollenkoncentrációja, és okoz erős tüneteket. Magas a kőris, illetve jelen van mogyoró, a nyár, a juhar és a szil pollenje is.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Sokat szédül, mert alacsony a vérnyomása? Ezt tegye, és jobban lesz!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

Stressz

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához