Ezeket látta már?

Több szaloncukrot is visszahív a Nébih: senki se egyen belőle!

visszahívás, szaloncukor, mandula, lenmag, nébih

A Nébih azt kéri, hogy ezekből a termékekből senki se fogyasszon.

Egyes, Pennyben kapható szaloncukrok, valamint Tescóban beszerezhető mandulák és lenmagok esetében is problémát találtak.

Szaloncukrot hívott vissza a Penny Market Kft. a termék minőségmegőrzési időn belüli romlása miatt - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A visszahívás a 200 grammos kiszerelésű Choco'la mogyorós krémmel töltött tejcsokoládés szaloncukorra, a 350 grammos Choco'la tejcsokoládéval mártott kókuszos szaloncukorra és a 200 grammos Choco'la mákos krémmel töltött fehércsokoládés szaloncukorra vonatkozik, lejárati időtől függetlenül.

Choco‘la Tejcsokoládéval mártott kókuszos szaloncukor, 350 g Choco‘la Tejcsokoládéval mártott kókuszos szaloncukor, 350 g Forrás: Nébih
Choco‘la Tejcsokoládéval mártott kókuszos szaloncukor, 350 g Choco‘la Tejcsokoládéval mártott kókuszos szaloncukor, 350 g Forrás: Nébih
Choco‘la mákos krémmel töltött fehércsokoládés szaloncukor, édesítőszerrel 200 g Choco‘la mákos krémmel töltött fehércsokoládés szaloncukor, édesítőszerrel 200 g Forrás: Nébih

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy a termékeket ne fogyasszák el. A forgalmazó az érintett termékeket a vásárlás helyén visszaveszi, a vételárat nyugta hiányában is visszatéríti.

A Nébih azt is közölte, hogy natur mandulát és lenmagot hívott vissza a Tesco Globál Zrt. kártevő lehetséges jelenléte, valamint határérték feletti peszticid szennyezettség miatt. A mandula esetében a visszahívás a 200 grammos 2024. június 27.-i minőségmegőrzési idővel rendelkező, valamint az 500 grammos 2024. június 26.-i és 27.-i minőségmegőrzési idővel rendelkező TS natur mandulára és a lédig natur mandulabélre vonatkozik.

A lenmagnál a Tesco a TS Lenmag 200 grammos kiszerelésű termékét, mely 2024. május 10.-i minőségmegőrzési idővel rendelkezik, tételazonosítója: E11230261D. Mindhárom termék gyártója az ENCINGER SK s.r.o.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Gyomorrontás, hasfájás: így válasszon hasmenés elleni gyógyszert

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: Nébih
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához