Likopin
Tápláló zöldséges receptek az ünnepek utáni fogyókúrához
Most, hogy vége a karácsonynak, érdemes új egészségesebb recepteket is kipróbálni.
Öko vagy hagyományos? Melyik paradicsom egészségesebb?
A paradicsomban található fitovegyületek csökkenthetik a szív- és érrendszeri betegségek, bizonyos rákos megbetegedések kockázatát.
Legnépszerűbb
-
Dietetika
Tapasztalt háziasszonyok sem mind tudják: cukor helyett ezt tegye a paradicsomszószba, ha túl savas lett
A paradicsomszósz savasságán csak ront a cukor, ellenben az egyik zöldségünk remekül semlegesíti a savakat úgy, hogy még az ízeket is kiemeli.
-
Dietetika
Ezért lehet egészségesebb a főtt főtt paradicsom a nyersnél
Az illinoisi Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Központ kutatói szerint a feldolgozott vagy megfőzött paradicsom még a nyersnél is jobb hatásokkal bír.
Sokan nem tudják, de létezik antioxidáns-túladagolás is! Erre figyeljen oda
Antioxidánsok a gyógyszerész mérlegén: mi a kevés, a megfelelő mennyiségű és a sok, és milyen formáival járunk a legjobban?
Tapasztalt háziasszonyok sem mind tudják: cukor helyett ezt tegye a paradicsomszószba, ha túl savas lett
A paradicsomszósz savasságán csak ront a cukor, ellenben az egyik zöldségünk remekül semlegesíti a savakat úgy, hogy még az ízeket is kiemeli.
Sárgarépa, spenót, paradicsom: ezért egészségesebbek főzve
Általában az ételek vitamintartalma, fitonutriens tartalma lecsökken a sütés-főzés következtében, de van néhány kivétel. Mutatjuk!
Ezért lehet egészségesebb a főtt főtt paradicsom a nyersnél
Az illinoisi Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Központ kutatói szerint a feldolgozott vagy megfőzött paradicsom még a nyersnél is jobb hatásokkal bír.
Ezért éri meg rendszeresen paradicsomot enni
A paradicsom, a benne található vitaminoknak és a likopinnak köszönhetően már-már gyógynövény. Mire, és miért fogyasszuk?