Sokan nem tudják, de létezik antioxidáns-túladagolás is! Erre figyeljen oda

Sokan nem tudják, de létezik antioxidáns-túladagolás is! Erre figyeljen oda

Antioxidánsok a gyógyszerész mérlegén: mi a kevés, a megfelelő mennyiségű és a sok, és milyen formáival járunk a legjobban?

Tapasztalt háziasszonyok sem mind tudják: cukor helyett ezt tegye a paradicsomszószba, ha túl savas lett

Tapasztalt háziasszonyok sem mind tudják: cukor helyett ezt tegye a paradicsomszószba, ha túl savas lett

A paradicsomszósz savasságán csak ront a cukor, ellenben az egyik zöldségünk remekül semlegesíti a savakat úgy, hogy még az ízeket is kiemeli.

Sárgarépa, spenót, paradicsom: ezért egészségesebbek főzve

Sárgarépa, spenót, paradicsom: ezért egészségesebbek főzve

Általában az ételek vitamintartalma, fitonutriens tartalma lecsökken a sütés-főzés következtében, de van néhány kivétel. Mutatjuk!

Ezért lehet egészségesebb a főtt főtt paradicsom a nyersnél

Ezért lehet egészségesebb a főtt főtt paradicsom a nyersnél

Az illinoisi Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Központ kutatói szerint a feldolgozott vagy megfőzött paradicsom még a nyersnél is jobb hatásokkal bír.

Ezért éri meg rendszeresen paradicsomot enni

Ezért éri meg rendszeresen paradicsomot enni

A paradicsom, a benne található vitaminoknak és a likopinnak köszönhetően már-már gyógynövény. Mire, és miért fogyasszuk?