Most, hogy vége a karácsonynak, érdemes új egészségesebb recepteket is kipróbálni.
A paradicsomban található fitovegyületek csökkenthetik a szív- és érrendszeri betegségek, bizonyos rákos megbetegedések kockázatát.
Antioxidánsok a gyógyszerész mérlegén: mi a kevés, a megfelelő mennyiségű és a sok, és milyen formáival járunk a legjobban?
A paradicsomszósz savasságán csak ront a cukor, ellenben az egyik zöldségünk remekül semlegesíti a savakat úgy, hogy még az ízeket is kiemeli.
Általában az ételek vitamintartalma, fitonutriens tartalma lecsökken a sütés-főzés következtében, de van néhány kivétel. Mutatjuk!
Az illinoisi Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Központ kutatói szerint a feldolgozott vagy megfőzött paradicsom még a nyersnél is jobb hatásokkal bír.
A paradicsom, a benne található vitaminoknak és a likopinnak köszönhetően már-már gyógynövény. Mire, és miért fogyasszuk?