Ezeket látta már?

Marihuánát kaptak a csirkék, így hatott rájuk

csirke, marihuána, kannabisz, immunrendszer

Marihuánát kevertek a csirkék takarmányához. Meglepő eredménye lett.

A Chiang Mai Egyetem Állat- és Víztudományi Tanszékének kutatói szerint, a lampangi farm ezer csirkéje közül kevesebb mint 10%-a pusztult el azóta, hogy 2021 januárjában bevezették a marihuánát a csirkék étrendjébe – írja az Insider alapján a Sokszínűvidék.

A farmon dolgozók a csirkék takarmányához és vizéhez zúzott marihuánát adnak. Antibiotikumot és gyógyszert nem kapnak az állatok. Az eddigi eredmények bizonyítják, hogy a rendhagyó módszerrel egészséges csirkék nevelhetők. Egy másik előnye is volt a kísérletnek, hogy a gazdaság a szokásos ár duplájáért értékesítette a csirkéket, mert a húsuk jobb ízű és puhább, mint azoké az állatoké, amelyek antibiotikumot kaptak.

Az adjunktus kiemelte, hogy egyelőre nem tudják, hogy a marihuána hogyan tartja a csirkéket egészségesen. Feltehetően, olyan bioaktív vegyületeket tartalmaz, amely támogatja az anyagcserét, és erősíti a csirkék immunrendszerét. A tanulmány eddig csak “szűrőteszt” volt. A kutatók a következőkben azt vizsgálják, hogy a kannabisszal dúsított takarmány segít-e megvédeni a csirkéket a madárinfluenza vagy más súlyos betegségek ellen.

Orvosi kannabisz: ezen a 9 betegségen képes segíteni a kender - olvasson tovább!

Forrás: sokszínűvidék