A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Barnás-pirosas folt a köröm alatt

#bőrgyógyászat
2017.03.21. Módosítva: 2017.04.30.

Kérdés: Jó napot kívánok. A nagy lábujjamon megjelent egy barnás pirosas folt, belőle pedig tüske szerű 1-2 mm-es fekete csíkocskák indulnak. Tudtommal nem érte sérülés a körmömet. Mi lehet? Előre is köszönöm a válaszukat.

Hirdetés

Válasz:

Sajnos igen kevés adatot közölt, így válaszom csak valószínűségi okot tud mondani:

Nem tudom, szed-e rendszeresen valamilyen gyógyszert, van-e valamilyen betegsége, hány éves, milyen munkát végez, volt-e mostanában nagyobb fizikai igénybevétel, futás gyaloglás, vagy extrém meleg? ....

Ha fiatal, és ezekre nem a válasz, akkor a legvalószínűbb ok: feltehetően egy kisebb hajszálér pattant meg a köröm alatt, mely előfordulhat hosszabb álldogálás, gyaloglás, futás után netán ha cipője túl sokáig volt magán, vagy túl szoros, netán hegyről ment lefelé hosszabb távot, vagy ráléptek a lábára..., ha nem jelentkezik máshol, akkor nincs különösebb jelentősége, pár hét-hónap alatt felszívódik a vérömleny, és valószínű nem fordul elő többé.

Ha lenne máshol is valamilyen "furcsasága" (bőrén, vagy a körmön bárhol, vagy netán a közérzetében) javaslok egy általános labor vizsgálatot, ezt a háziorvosa fogja tudni, hogy mit kell bejelöljön a beutalón, és az eredménnyl menjen hozzá vissza: ha van valami eltérés, ő biztosan elküldi a megefelő szakemberhez...

Üdvözlettel: Dr. Lassu Imre, háziorvos, üzemorvos

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.