Ezeket látta már?

Bélgyulladás és egyéb problémák, tünetek

Kérdés: Viszket az orrom,szemem fülem szájzug környéke pálott mindez hónapok óta.Nem segített a canesten,telviránken.ésa klion tbl. sem.

Betegségem: colitis30éve és ebből adódó izületi bajok.

Kérdésem: mi a megoldás

Válasz:

Amennyiben betegsége valóban colitis (colitis ulcerosa, tehát fekélyes vastagbélgyulladás), az krónikusan fennálló autoimmun betegség, melyre jellemző hogy az immunrendszer zavara miatt kialakuló kórkép, amelyet meggyógyítani nem, kezelni és karbantartani viszont lehetséges.

Az autoimmun betegségek lényege, hogy az immunrendszer a szervezet egyes saját sejtjeit ismeri fel "ellenségként" és azokra támadva hoz létre igen színes, sokféle betegséget, a lupustól kezdődően egyes érbetegségekig, vagy éppen a bélrendszer gyulladásos betegségeiig bezárólag.

A kórképek változatosságához az is hozzátartozik, hogy többféle tünet és jelenség találkozhat, ahogy Ön is leírta a bőrtüneteket, és az ízületi fájdalmakat, panaszokat.

Részletesen olvashat még ezekről oldalunkon:

http://www.egeszsegkalauz.hu/keresok/betegseg-es-tunet/autoimmun-betegsegek-105191.html

Tehát a terápia az orvos kezében van, helyi kezeléssel (amit leírt levelében) ez esetleg mérsékelhető, de az alapbetegség kezelése - ez esetben a colitis - és az ízületi bántalmak - a döntő. Azt nem írta, hogy colitisét kezelik-e nagyhatású gyulladásgátló szerrel /akár időszakosan, illetve, hogy részesül-e ún. biológiai terápiában.

Ez utóbbi újabb keletű gyógyszercsalád, amelyek más hatásmechanizmussal hatnak - például autoimmun betegségekben.

Mindezt természetesen meg kell beszélnie kezelőorvosával!

Jobbulást kívánunk,

üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához