Ezeket látta már?

Nagy baj, ha néha kimegy az erő a bal lábamból, kezemből? Az orvos válaszol

lábujj, cukorbetegség, diabétesz, tünet

Tisztelt Orvosok! 29 éves alapbetegségek nélküli nő vagyok. Gyógyszereket nem szedek jelenleg. Az első izomerő vesztésig szedtem Yasminelle fogamzásgátlót. Másnap abbahagytam.

Pár hónappal ezelőtt éjszaka hirtelen "kiment az erő" a bal lábamból és kezemből. Azóta ez kb. 4 alkalommal előfordult már és mindig a bal oldalam érintette teljesen váratlan időben. Ilyenkor nem bénul le, tudom mozgatni csak nehezebbnek érzem a tárgyakat. A telefonom mintha 5 kg lenne abban a pár percben, amíg el nem múlik. A lábammal is tudok lépni, sőt az utolsó esetnél 1 lábra is álltam, de lépéskor nem tudom úgy megemelni, mint a jobb lábam. Sürgősségin koponya CT készült, nem láttak agyi infarktusra utaló jeleket. Gerincsérvre fogták, ezért elküldtek ideg- és gerincsebészetre. Ott meg sem vizsgáltak, kizártnak tartották, hogy ez gerincsérv, így neurológiára küldtek. Addig még 2 hetet kell várnom az időpontomra. Gondoltam csináltatok egy vérvételt, és egy agykoponya MR-t, hogy felkészülten érkezzek, és ne kelljen ismét hónapokat várnom egy újabb időpont miatt.

Az MR-en leírtakat nem értem, ám így is sikerült sokkot kapnom tőle. Kérem, hogy segítsenek megérteni. Valóban kell izgulnom miatta vagy csak szokjak le a Google-ről?

Holnapi napon jelentkezzen a neurológián, sürgősséggel. Az MRI alapján lehet akar SM is, de a jobb oldali agyféltekét ellátó artéria szűk, ez és a tünetei sürgősségi kivizsgálást igényelnek kórházi körülmények között. További vizsgálatok elvégzése szükséges.

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol