Ezeket látta már?

Influenza okozta tüdőgyulladás ellen megelőzésképpen érdemes antibiotikumot szedni? Az orvos válaszol

immunhiány, immunhiányos, láz, autoimmun, antibiotikum

Tisztel Doktorok! 7 éves kislányomnak február 7-én és 8-án fejfájása és 37,8-as hőemelkedése volt, azon a héten nem ment iskolába, de csak 2 napig tartott a rosszullét, más tünet nem volt, utána jól volt.

Következő héten ment újra suliba. 15-én mellkasi fájdalomra panaszkodott és estére 39 volt a láza. Elkezdett szárazon köhögni, a mellkasfájdalom elmúlt. 17-én látta először a gyermekorvos, influenzára gyanakodott, Cataflam cseppet kapott. Azóta minden nap felment a láza 39re, egyszer 40,1-et mértünk. Tegnap és ma 38- 38,4 volt. Nagyon csúnyán, szárazon köhög, sokat fújja az orrát, éjjel alig alszik, keveset eszik. Vékony alkat, fogyott 1 kg-ot, 134 cm 22 kg. Iszik viszonylag sokat. Szed C- és D- vitamint. Tegnap látta újra a gyermekorvos, aki berendelt újra a 8 napos láz miatt, azt mondta ismét, hogy vagy influenza vagy RSV, de "megelőzésnek" írt fel antibiotikumot ( Sumamed Forte 200mg/5 ml 5 napig 1x 6ml), nehogy tüdőgyulladása legyen. Kérdésemre, hogy muszáj-e antibiotikum, azt mondta, hogy hisz tudom, hogy nem ad mindig egyből azt, es most muszáj. Hatalmas kérdőjel van bennem, hogy minek, ha egyszer szerinte vírus. De nem merem felülbírálni, mert mi van, ha nem adom be, és ezzel okozok bajt? 2 adagot beadtam már, de a jövőre nézve kérem segítsenek kiigazodnom. Laikusként úgy tudom, hogy legyengíti az immunrendszert az, ha a bélflórába beavatkozunk feleslegesen antibiotikummal, és sokára regenerálódik. Tehát még nehezebben győzi le a vírust. Kerestem itt ilyen témában, de nem találtam, elnézést ha elkerülhete a figyelmem.

Kislányomnak nincs más betegsége, nem szed gyógyszert.

Kérdéseim:

  • Miért írnak fel megelőzésnek antibiotikumot?
  • Ezzel tényleg megelőzzük a nagyobb bajt?
  • Honnan tudhatnánk, hogy bakteriális a fertőzés?
  • Miért nem csinálnak tenyésztést ilyenkor?
  • Mivel okozok nagyobb bajt, ha beadom az antibiotikumot vagy ha nem?
  • Segít, ha probiotikumot adok mellé vagy nem jut el oda, ahova kell?
  • Mivel segíthetek a legtöbbet?

Nagyon aggódom a legyengült, lefogyott kislányomért.

Hálásan köszönöm az idejüket és energiájukat, amit ebbe a csoportba fektetnek. Hiánypótló, nagyon hasznos. Rengeteget olvasgatom a posztokat, igyekszem tanulni belőlük. De most nagy katyvasz van a fejemben ezek után. Köszönjük, hogy vannak!

A vakcinainfós doktorok erre ezt válaszolták:

Nincs olyan, hogy "tüdőgyulladást megelőző" antibiotikum.

A közösségben szerzett tüdőgyulladások döntő hányadát vírusok okozzák.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Köhögés: ezek a betegségek okozhatják

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához