Ezeket látta már?

Letrox kezelés után

Kérdés: Bocsánat, nem engedett több karaktert, itt fojtatom. Szóval a Lertoxtól nagyon rosszul lettem, így másnap mivel nem tudtam elérni időben az orvost nem vettem be semmit. Még annyi, hogy a gyomrom is kicsit émelygett az L-thyroxintól is, de nem ilyen mértékben. Ma beszéltem a doktornővel, aki azt monda, ilyen mellékhatásokkal még nem találkozott, esetleg még próbáljam meg az Euthyroxot, ha az sem megy, vagy szedek antihisztamint, vagy nincs megoldás. Ezt a gyógyszert lehet, hogy életem végéig szednem kellene, ilyen rossz közérzet mellett viszont nem tudom, hogyan tovább. Érdeklődöm, hogy tényleg iylennel nem nagyon lehet találkozni, vagy esetleg idővel elmúlna ez? Azért nem mertem bevenni a gyógyszer, mert már attól féltem, megfulladok.

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Levélíró!

Nem látom a levél első felét, megpróbálok innen következtetni.

A Letrox milyen típusú rosszullétet okozott? Fulladást, allergiás jellegű rohamot, egyebet?

Mivel a Letrox és az Euthyrox is pajzsmirigy-hormonkészítmény, ezeket feltehetően azért kapta, kapja, mert pajzsmirigy-alulműködéssel kapcsolatos problémái lehettek. Ha feltételezésem jó, akkor elképzelhető, hogy tartósabb terápiára szorulna, lévén ez hormonpótlás.

Azt el tudom képzelni, hogy esetleg nem a hatóanyag (hiszen: "a szintetikus levotiroxin hatásában azonos a természetesen előforduló, a pajzsmirigy által legnagyobb mennyiségben termelt pajzsmirigyhormonnal") okozza a mellékhatásokat, ez esetben mindegy hogy milyet, hanem valamelyik segédanyagra mutat allergiát, ezt ki lehetne mérni.

Mindezt beszélje meg kezelőorvosával.

üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához