Ezeket látta már?

Merev nyak okozhat kézzsibbadást? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

kézzsibbadás, kéz, zsibbadás, ínhüvelygyulladás, alagútszindróma, cukorbetegség, pajzsmirigy

Kedves orvosok! Szeretném a tanácsukat kérni. Megpróbálom röviden leírni a sztorimat.

Valamikor Június közepén voltam otoneurógusnál szédülés / bizonytalanságérzés miatt kivizsgáláson ( fülzúgás is van ) és ő a vizsgálat során megállapította, hogy van egy kis nyakmerevségem, de ekkor még nem igazán volt panaszos a nyakam. A doktornő javasolta, hogy keressek fel egy reumatológust vagy ortopéd orvost. Az ortopédián első körben kaptam egy röntgen beutalót ahol látszik a kiegyenesedett nyak illetve némi meszesedés is. Továbbá kaptam egy 10 alkalmas nyaki ultrahangos fizikoterápiás kezelést ahol nagyjából az 5. alkalom után kezdett fájni a nyakam és a vállam, de megnyugtattak, hogy ez vele járhat és hamar elmúlik. Közben felkerestem egy reumatológust is kivizsgálás céljából, mert a fent említett két szakorvos is javasolta, hogy reumás szakorvost keressek. Itt ismét egy röntgen és Spondylosis lett a diagnózis és elküldött gyógytornára. 6 alkalom megvolt most jön újabb 10 alkalom.

Röviden ennyi a sztorim és akkor feltenném a kérdéseket is. Önök szerint elfogadható, ha ebben a helyzetben van egy enyhe kézzsibbadásom? Csak az egyik kezem zsibbad egy picit. Ma van ilyen először. Van-e jelentősége annak, ha a vállam és a nyakam közti rész fáj? Gyakorlatilag ez a nyakam alsó oldala. Ott is van izom ami tud merevedni? Orvosságnak valami kevert rozmaringos krémet kaptam ami érzésem szerint nem nagyon segít enyhíteni a panaszokat. Milyen vénynélküli szert tudok venni ami segíthet enyhíteni a panaszaimat? Létezik, hogy az ultrahangos fizikoterápia rontott a helyzetemen? Amennyiben igen mi lehet a megoldás? Amit még nem írtam le azok a szedett gyógyszereim.

Covercard 3,5/2,5 (2-3 naponta 1 szem. Itt is lenne egy kérdésem. Így szedem hónapok óta és jó a vérnyomásom. Nem régiben volt egy részletes kardiológia vizsgálat ami rendben is volt. Ér valamit így ez a gyógyszer vagy feleslegesen szedem? )

  • Nootropil 1200mg (reggel 1)
  • Betaserc 24mg ( reggel és este 1)
  • Rabeman 20mg (reggel 1)
  • Alvesco ( reggel és este 1 puff)
  • Magnerot (reggel és este 1)

Valamelyik gyógyszer esetleg okozhatja a panaszaimat? Sote Sbo-n ilyennel fogadnak vagy nem szükséges? Az a baj, hogy bármilyen szakorvosra heteket-hónapokat kell várni sajnos. Nyaki MR beutalóm és időpontom is van október végére.

Könnyű fizikai munkát végző 35 éves férfi vagyok. Köszönöm, ha elolvasták és válaszolnak. Kérésre bármilyen leletet feltudok tölteni illetve jó minőségű képet nyaki gerinc röntgenről. A nyaki torna itthoni gyakorlása ajánlott? Tudok vele rosszat tenni? A Mydeton tabletta szedhető a fent említett gyógyszerekkel? Ha igen mire kell figyeljek? Segíthet?

Válasz: Kedves Kérdező, a végén kezdem, szedheti a Mydetont, segíthet, főképp a nyaki, vállövi panaszán. Adekvát gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapító kúraszerű szedése is javasolt, melyet háziorvosa is ki tud írni az Ön számára. Nyaki torna rendszeres végzése otthon is javasolt.

A kézzsibbadás hátterében számos ok állhat, nyaki gerinc, könyök vagy csuklótáji eltérés, idegi kompresszió. Emiatt B vitamin komplex szedése javasolt.

Fizikoterápiás kezelés alatt átmeneti fájdalomfokozódás előfordulhat, a kezelés befejezése után kb két héttel értékelhető a hatása. A kezelés időszakában a fájdalom jellege is változhat.

Nyaka, vállöve is fájhat, ott is van izom. Nyaki fájdalom a szédülés és a kézzsibbadás gerinc eredetét veti fel. Jobbulást!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához