Ezeket látta már?

Miben változott meg a Letrox összetétele a korábbiakhoz képest? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

gyógyszer

Tisztelt Köles László doktor úr! Tudna tájékoztatást nyújtani, miben változott a Letrox összetétetele a korábbiakhoz képest?

Fél éve nem volt szükség új doboz felírására, a most kiváltott dobozon pirossal "megváltozott segédanyagok" szerepelnek. (LETROX 75 mikrogramm tabletta, felet szedek naponta)

Köszönöm szépen és boldog új évet kívánok!

Kedves Kérdező! Több segédanyag is változott, hogy stabilabb legyen (korábban 25 C volt, most 30 a maximális tárolási hőmérséklet), tovább eltartható. Ha pontosan tudni szeretné (ahogyan az alkalmazási előírásban szerepelt, szerepel) - a régi tabletta segédanyagai: kalcium-hidrogén-foszfát-dihidrát, mikrokristályos cellulóz, A típusú karboximetil-keményítő-nátrium, dextrin (kukoricakeményítő), hosszú szénláncú parciális gliceridek; az új tabletta segédanyagai: cisztein-hidroklorid-monohidrát (részben cisztinként van jelen a tablettában), mikrokristályos cellulóz, kukoricakeményítő, hidegen duzzadó keményítő, könnyű magnézium-oxid, talkum.

Ezek a tabletta állagát, fizikai jellemzőit teremtik meg elsősorban, a hatóanyag természetesen változatlan maradt, és el is végezték az ilyenkor kötelező bioekvivalencia vizsgálatot. Különbség nem várható, a hatóságok mégis világos különbséget szeretnének tenni a régi és az új segédanyag összetételű tabletta között, emiatt szerepel a figyelmeztetés. Minden gyógyszerről folyamatosan gyűlnek a visszajelzések, mellékhatás jelentések, és mégiscsak valami változott a segédanyagokban.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol