Ezeket látta már?

Pajzsmirigyprobléma, terhesség

Kérdés: Tisztelt Doktor Úr!

Jan-ban diagnosztizálták a pajzsmirigy túlműködést. TSH értéke 0,005 volt, míg az FT4 és az FT3 magas értékeket mutatott. Metothyrint kaptam 2x2-vel. 2 hónapig el sem mozdultak ezek az értékek. Márc-ban helyreállt az FT3, a TSH is 3,02 volt, így a gyógyszert lecsökkentették 2x1-re. A legutóbbi vizsgálaton viszont iszonyú magas lett a TSH (33,12), míg az FT3 és FT4 értéke lecsökkent. Most napi fél szem gyógyszert kell szednem, viszont kezd visszatérni a szapora szívverésem is.( évek óta Huma-pronolt szedek 2x1-et) Mivel nem endokrinológushoz járok, hanem a háziorvoshoz, a kérdésem, hogy jó- e egyáltalán ez a gyógyszer és az adagolás? Ami igazán bosszant, hogy 4-5 hete újra csomó van a bal mellemben, ami fáj is. Már korábban voltam ezzel uh-n (2 éve), ott akkor azt mondták, túl mirigyesek a melleim. Lehetséges, hogy ezt is a gyógyszer vagy a hormonok okozzák?

Az utolsó kérdésem pedig az lenne, kigyógyulhatok-e ebből? Ha nem, vállalhatok-e egyáltalán babát? Válaszát előre is köszönöm

Válasz:

Keressen fel egy endokrinológust, aki a gyermekvállalással kapcsolatos kérdéseit is megválaszolja. A Metothyrin terhesség alatt nem szedhető, így mindenképpen másik gyógyszerre van szüksége. Mellpanaszai sem a betegségével sem a gyógyszerekkel nincsenek összefüggésben,ezért a mell röntgen-, illetve ultrahangos vizsgálata javasolt, amelyeket sebészeti szakrendelés segítségével bonyolíthat.

Üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz