Ezeket látta már?

Pajzsmirigyproblémák, hízás

2012.08.16. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Jó napot kívánok! Segítséget szeretnék kérni, pár hónappal ezelött pajzsmirigyrendellenességet diagnosztizáltak nálam, és most euthyrox ot szedek naponta, ám mióta szedem súlyfelesleggel küszködöm. Sokféle diétát kipróbáltam,de nem segített, mindezek mellett rendeszeresen edzem és futok. Ezért szeretném kérdezni, hogy milyen tersmészetes fogyaztó szerek alkalmazhatóak az euthyrox gyógyszerrel együtt.De csak a természetes eredetű készítmények érdekelnek, pl. zöld tea stb. Köszönöm

Válasz:

Tisztelt Levélíró!

A pajzsmirigybetegségekkel és azok kezelésével kapcsolatosan:

az alulműködés - túlműködés adott esetben "átcsaphat" egymásba, tehát vannak olyan esetek, amikor a két kórkép vegyesen is előfordulhat. Mindenesetre az jellemzőnek tűnik, amit említ, hogy az Euthyrox (levothyroxin) szedésének megkezdése óta áll fenn a súlyfelesleg. Ez utalhat esetleg (további) pajzsmirigy-alulműködésre.

Ami igazán célszerű lenne: a pajzsmirigyfunkció gyakoribb ellenőrzése, valamint felkeresni ismét a klinikai endokrinológust, aki a kezelést rendelte Önnek. Addig bármilyen egyéb kezelés, készítmény fölöslegesnek látszik, a hormonegyenúly helyreállítása lenne a döntő kérdés inkább.

Üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz