Ezeket látta már?

Végtag zsibbadás, fejfájás

2010.10.28. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Tisztel Uram Hölgyem!

A napokban kerültem be a sürgősségire mert nagyon fájt a fejem és zsibbadt a jobb oldalam! Teljesen zavart voltam, nem tudtam meg mondani hol vagyok és egyszerű kérdésekre nem tudtam válaszolni! Sokszor görcsösen fáj a fejem és bevettem egy gyógyszert amit nem túl régen írt a háziorvosom (ZALDIAR) és amikor be vettem jobban görcsölt a fejem!A kórházban azt mondták valószínű hogy a gyógyszer okozta ezt nálam!A CT eredménye negatív lett!Kaptam egy infúziót és haza engedtek!Azt mondták hogy menjek el a fejfájás ambulanciára és még ott is megvizsgálnak! Lehet epilepszia,agyvérzés vagy valamilyen tumor.Mi lehet ez?

Válasz:

A levelében jelzett görcsös fejfájás és a jobb (fél) oldali zsibbadás elvben valóban utalhatnának agyi eseményre. Ha a CT-n ennek nem volt nyoma, akkor viszont más lehet a háttérben, ezért érdemes talán inkább az epilepszia irányában tovább vizsgálódni. Sokféle epilepszia létezik, és nem mind nagyon látványos tünetekkel.

Volt esetleg valami ami kiváltotta, "provokálta" ezt a görcsös fejfájást?

A Zaldiar (tramadol/paracetamol) adása valóban nem volt ez esetben szerencsés, mert a tramadol ugyan kiváló fájdalomcsillapító, de leírása szerint görcskeltő is lehet bizonyos esetekben.

A fejfájás-ambulancián nyilván fognak EEG-et készíteni, ami az agyi működésekről plasztikus képet ad, megmutathatja - az esetlegesen fennálló - epilepsziás gócot, vagy egyéb elváltozást. Nagy valószínűséggel csak múló, átmeneti jelenségről lehetett szó, de jobb az óvatosság, és mielőbb menjen el a fejfájás ambulanciára!

Jó egészséget kívánunk!

üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához