Ezeket látta már?

Viszkető bőrjelenség

2010.09.29. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

1-2 hónapja arcomon az orrom mellett egy piros folt jelent meg. Előfordult, hogy a reggeli törölközésnél -elfelejtkezve róla-a törölközővel kissé felsértettem. Egy idő után kicsi apró kis hólyagocskák jelentek meg rajta, ami időnként szintén a törölközésnél kifakadt, volt amikor vérzett is egy kicsit. Betadine kenőccsel próbáltam fertőtleníteni, egyekeztem nem ledörzsölni. Kamillával is mosogattam,gondoltam a gyulladást csökkenti és talán szárít is. Van amikor elhalványul és eltűnnek a hólyagok, de végleg eltűntetni nem tudom. Gyógyszerészem ajánlotta a Neogranormon kenőcsöt, a szárítás miatt. Idegesít hogy véglegesen nem tudom eltűntetni és nem tudom hogy milyen bőrbetegség lehet és milyen kenőcsöt próbálhatnék még amitől teljesen elmúlna. Ekcéma?Herpesz?Mi lehet ez?Kb.6 mm átmérőjű,időnként viszket is.Időnként 3-4 pici hólyag jelenik meg rajta, ami 1-2 nap alatt kifakad.

Köszönettel:

Válasz:

A levelében említett bőrjelenség - úgy tűnik a tünetek alapján - visszatérő jellegű.

Oka lehet allergia, de lehet valamely belbetegség kísérő tünete is.

Célszerű és érdemes lenne önkezelés helyett megkeresni a bőrgyógyászt - ha ez még nem történt meg - a diagnózis és kezelés céljából.

A háziorvossal pedig meg kellene beszélnie, hogy esetleg van-e a háttérben meghúzódó betegség, góc stb. amely ezt a tünetet okozhatja. Ha nincsenek egyéb tünetek (a banálisnak tűnő láz, fájdalom, gyulladás például), akkor is érdemes konzultálni a háziorvosával is. Elképzelhető egy góckeresés.

Jó egészséget kívánunk!

tisztelettel:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához