Ezeket látta már?

Nem mindennapi kérdésre, nem hétköznapi válasz érkezett az orvostól

Xbox, telefonon, tablet, gyerek játék hatása orvos válaszol

Kedves orvosok, egy nem mindennapi kérdésem lenne, nem is igazán betegséggel kapcsolatos, de talán a mentális kategóriába tudnám sorolni.

Önök szerint mennyire káros egy 6-7 éves gyermeknek egy VR szemüveg, és a rengeteg ehhez kapcsolódó kütyü? A gyermek nagyon sokat játszik Xboxon, telefonon, tableten, és ezek mellé van egy VR szemüvegje is már. Nem sportol szinte semmit, nem tud kerékpározni, nem érik azok az ingerek amikre szerintem szüksége lenne egy ilyen korú gyermeknek.

Én tisztában vagyok azzal, hogy ez nem egy jó út, de ha egy orvos is megerősít ebben, akkor a szüleit is talán meg tudnám győzni, hogy ez valóban nem jó irány, mert szerintük ez rendben van, mert a gyermek le tudja tenni ezeket ha megkérik rá. Megjegyzem, hogy a gyermek nem agresszív, érdeklődő típus, de én aggódom, hogy a későbbikben ezek a dolgok nem az előnyére fognak válni, hogy ilyen fiatalon elmerül a virtuális világban. Köszönöm, ha válaszolnak a kérdésemre.

Az orvos válasza

Kedves kérdező! Egy gyereknek legkifejezettebben az válik a kárára, ha a szülei szülői kompetenciáit megkérdőjelezik, avagy egyébként amíg konkrét veszélyeztetés nem áll fenn, szíve joga mindenkinek a saját szája íze szerint "elrontani" a gyerekét kéretlen külső tanácsok nélkül.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Tetűírtás után a gyerek hajbavaló csicsáival mi legyen? Az orvos válaszol

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

orvos válaszol

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához