Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ingerlékenyek, tompák lehetünk szerdán a hőségtől

nyár, hőség, kánikula

A szívbetegek számára extrém igénybevételt jelent a kánikula, a tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye.

Az időjárás-érzékenyek nehezen viselik a tartós meleget és a 35 fok közeli hőmérsékleteket. Ha ön is tapasztal fáradékonyságot és keringési panaszokat, akkor ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Szerdán folytatódik a nyaralóidő. A kánikula a szívbetegek számára extrém igénybevételt, emellett pedig nemcsak a beteg és idős, hanem még az egészséges szervezet számára is intenzív megterhelést jelent. Az alvászavarok miatt sokan nem tudják kipihenni magukat, ez főként akkor lehet igaz, ha nagyvárosokban él. Napközben fáradt, tompa, ingerlékeny lehet, emellett tovább csökken a fizikai és a szellemi teljesítőképessége is. Az alváshiány az immunrendszerét is gyengíti, ezért fontos, hogy amikor csak tud, pihenjen hűvös helyen, akár rövid időre is.

A rekkenő hőségben nagyon fontos a bőséges folyadékfogyasztás, ugyanis fokozott a kiszáradás veszélye. Lehetőleg csapvizet vagy ásványvizet válasszon, a kávét és az alkoholt kerülje! Ezen kívül az ásványi sók pótlásáról is gondoskodjon, de ezt ne az ételek túlsózásával próbálja megoldani: az enyhén sózott fogások fogyasztása javasolt ebben az időszakban. Kerülje a zsíros, fűszeres fogásokat is: részesítse előnyben inkább a gyomrot kevésbé terhelő halakat, grillezett húsokat és salátákat! A forróságban jól esik a magas víztartalmú, hűsítő dinnye: a görög és a sárga fajta is ugyanolyan felfrissülést nyújt.

Pollen:

A pollenszint is tovább emelkedik, fokozódik a növények pollenszórása. Jelenleg a csalánfélék és a parlagfű okozhatnak intenzív panaszokat, az allergiások egész nap kerüljék a mezőket, réteket, és gyakrabban mossanak hajat!

Olvasson tovább! Ez a szívritmuszavar 8 tipikus tünete: jelek, amit vegyen nagyon komolyan!

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: meteoklinika