Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ingerlékenység és fejfájás, erre számíthat szombaton

fejfájás, görcs

Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani.

Az időjárás-érzékenyek nehezen viselik a több napja tartó változékonyságot, ami most inkább a magasabb légrétegekben zajlik. Ha ön is tapasztal alvásproblémákat, fejfájást vagy ingerlékenységet, akkor ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Szombaton ugyan markáns front nem érkezik, de országszerte front jellegű hatás érvényesül, emiatt sokfelé léphetnek fel panaszok a fejfájásra hajlamosak körében. Ez a fejfájás migrénes és görcsös is lehet, attól függően, hogy alapvetően melyikre szokott hajlamos lenni. A fronthatástól függetlenül is már a reggeli órákban ingerlékenyebbé válhat, napközben pedig az ingerültség mellé még idegi feszültségérzet is társulhat. Az ok nélküli idegesség a hangulatára is rányomhatja bélyegét, éppen ezért javasolt előre megterveznie a napirendjét, így elkerülheti a felesleges kapkodásból adódó feszültséget.

A fejfájás okai meglepőek is lehetnek - kattintson tovább!

A gyerekek is nyugtalanabbak, élénkebbek lehetnek, a családi programok tervezésekor érdemes ezt figyelembe venni. A szél a hőérzetét kissé rontja, ezért annak ellenére, hogy enyhe időben lesz részünk, főleg a reggeli órákban növekszik a megfázásveszély. Az erős légmozgás zavarhatja a szabadtéri tevékenységeket, rendezvényeket.

Pollenhelyzet

Az allergiásoknál a parlagfű és a csalánfélék pollenjei okozhatják a legtöbb panaszt. A parlagfű virágpor-koncentrációja többfelé már a magas szintet is eléri!

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához