Gyilkos japán hónaljgomba pusztít a kórházakban

#Candida auris #gomba #gombás fertőzés #anglia
2019.05.03.
Gyilkos japán hónaljgomba pusztít a kórházakban

Angliában már 8 emberrel végzett egy japánból származó gombafaj, a Candida auris - jelent meg a Mirror oldalán.

Többen belehaltak az antibiotikum rezisztens gomba okozta fertőzésekben. A Candida auris gomba 25 Angliában található kórházban ütötte fel a fejét, és eddig körülbelül 50 embert fertőzött meg.

Gyorsan terjed a hónaljgomba

A beszámolók alapján valójában nem maga a gombafertőzés következtében hunytak el a betegek. Az áldozatok ugyanis eleve súlyos betegségben szenvedtek, gyenge immunrendszerüket egyszerűen tudta kijátszani az Candida auris.

Az angol Közegészségügyi Szervezet szóvivője így nyilatkozott: "Ami ezt a fajta gombát egyedivé teszi, az a képessége, hogy milyen gyorsan tud egyik emberről a másikra terjedni. Hogyha egyszer bekerül a vérérámba, akkor képes belső gyulladásokat okozni - ez pedig vérmérgezéshez vezet. A gombák meg tudnak telepedni a szerveinken, mint az agyon, a májon vagy a lépben, tályogokat okozván ezzel, de akár a szívbillentyűkön is élősködhetnek."

Candida pusztító, tisztító diéta: garantáltan beválik, kattintson tovább!

Az Oxford Egyetem egyik professzora így kommentálta az ügyet: "Ahelyett, hogy magával a fertőzéssel küzdenénk, meg kellene nézni, hogyan viselkedik más hőmérséklet hatására a gomba. Fel kell térképezni a környezetüket, és minden olyan eszközt, amit a betegek közösen használhattak, hogy sikerüljön legyőzni."

forrás: Mirror

Forrás: Mirror