Összefogásra buzdít a Női Egészség Éve 2020 kampány

#nőiegészségéve #együttmegoldjuk #maradjotthon
2020.03.26.

Maradj otthon! Együtt megoldjuk – ez a koronavírus járvány idején a Női Egészség Éve 2020 kampány fő üzenete. Miért? Mert most úgy tudunk egymásnak és az egészségügyi ellátórendszernek is a legtöbbet segíteni, ha otthon maradunk, támogatjuk egymást és segítjük a rászorulókat.

Év elején még a nők egészségére koncentrált a kampány, mostanra azonban egyértelművé vált, hogy mindannyiunk jólléte a tét, ezért a koronavírus járvány idejére a kampányüzenetünkön is módosítottunk. Hiteles egészségügyi portálként az otthon maradást és ezzel a fertőzés visszaszorítását kell hangsúlyoznunk, hiszen az egészségügyi dolgozók egészsége és az ellátás folyamatossága most kulcsfontosságú.

Információinkkal, szakmai cikkeinkkel továbbra is percrekészen tájékoztatjuk az olvasókat nemcsak a vírussal kapcsolatos hírekről, hanem a szívmelengető civil kezdeményezésekről is.

Napi pozitív hírek – a lelki támogatásért

Úgy látjuk, hogy nagy szükség van a feszültséget és a félelmet valamennyire oldó hírekre is, ennek érdekében az #együttmegoldjuk címkével ellátott cikkekben szívmelengető civil kezdeményezéseket mutatunk be a kórházi dolgozóknak ételt szállító Etesdadokit Facebook-csoporttól kezdve a 3D-maszkokat nyomtató kisvállalkozásig.

Igyekszünk minél több igényt és felajánlást megosztani az EgészségKalauz oldalán, hogy a nyilvánosságnak köszönhetően segítsük egymásra találni az érintetteket, és további összefogásra, segítségnyújtásra buzdítsunk.

Telefonos konzultáció szakorvossal

Mivel a háziorvosi ellátás is változik, és sokan még a saját háziorvosukat vagy gyerekorvosukat sem tudják telefonon elérni, ezért számukra a megújult Orvos válaszol szolgáltatásunk igazi mentsvárat jelent: többszáz elérhető szakorvosunktól bárki azonnal kérhet telefonon tanácsot vagy segítséget.

Reméljük, hogy nemsokára túljutunk ezen a válságos időszakon és nemsokára ismét a szűrések fontosságáról cikkezhetünk, ott folytatva a kampányt, ahol abbahagytuk.

Addig is: maradj otthon és ne aggódj, együtt megoldjuk!

Forrás: egeszsegkalauz.hu