Ezeket látta már?

Vizelettartási probléma: sokan titkolják, pedig gyógyítható

inkontinencia_intimlézeres kezelés

A vizelettartási problémák nem csak az idősebb korosztályt érintik, a 20-30 éves nők körében is előfordulhat, hogy akaratlanul cseppen el a vizelet – sok kellemetlenséget okozva. A legtöbben hallgatásba burkolóznak, nem beszélnek a problémáról, pedig a zavaró tünetek megnehezítik a mindennapjaikat.

Az inkontinencia nem köthető csupán az életkorhoz, és bizony a fiataloknak is szükségük lehet segítségre.

Vizelettartási problémáktól még a fiatalok is szenvedhetnek

A vizelettartási probléma számos nőt érint, sokan mégsem fordulnak orvoshoz kellemetlen tüneteikkel. Bár az életkor előrehaladtával nő az inkontinencia gyakorisága, fontos tudni, hogy már fiatal korban, 20-30 év körül is jelentkezhetnek a zavaró tünetek.

Európai felmérések alapján a 18 év fölötti női populáció egyidőben közel 40%-a érintett a vizeletinkontinenciában. Kétségtelen, hogy az életkor növekedésével az inkontinencia előfordulása növekszik, de már a 20 és 35 év közötti korosztályban is 20-25%-os az átmeneti vagy akár tartós, akaratlan vizeletvesztés gyakorisága. A vizelet akaratlan elcseppenése negatív érzésekkel, súlyos károkkal járhat az egyénre nézve, aki megbélyegezve, megszégyenítve érzi magát.

Az érintett nő attól retteg, hogy kellemetlen, szúrós szaga van, mindenki látja a foltot a ruháján, a kényes szituációból pedig nem tud kimenekülni. Ennek a jelenségnek rövidtávú hatásain túl komoly társadalmi hatásai is vannak.

Ha a probléma gyakran ismétlődik, tartóssá válik, fokozatosan beszűkül az érintett nő élettere, kerülni fogja a társasági összejöveteleket.

Gyakran előfordul az is - és szintén nem csak idős korban-, hogy az emberek akár a munkájukat is otthagyják, visszahúzódnak az aktivitástól, mert annyira tartanak a megszégyenítő pillantásoktól.

Inkontinencia ellen érdekli az intimlézer kezelés? Kattintson és jelentkezzen be, itt!

Nem muszáj együttélni a tünetekkel

Az inkontinencia emberek tízmillióit érinti világszerte, Magyarországon is közel 800 000 ember szenved tőle, de sokan még mai is a szülés és az öregedés természetes velejárójának gondolják.

Nem önálló betegségről, hanem olyan tünetről beszélünk, amit önmagában is kezelni kell. A háttérben állhatnak egyszerűen kezelhető okok vagy komoly szervi problémák is, a kezelést azonban ajánlott minél előbb megkezdeni, hogy az állapot ne romoljon tovább.

A lézeres kezelés során a lézer hőenergiáját használjuk fel arra, hogy visszaállítsuk a hüvelyfal és kismedencei szövetek feszességét. Akár már egyetlen beavatkozás is visszahozhatja a normál állapotot, ezáltal a megszokott, magasabb életminőséget, de a tapasztalatok alapján a második lézeres kezeléssel érhető el a tökéletes állapot.

Fontos, hogy a fiatal nők is merjenek beszélni az inkontinencia okozta problémákról, mert ma már egyáltalán nem muszáj együtt élni a kellemetlen tünetekkel.

Forrás: EgészségKalauz