Azonnal dobja ki ezt a kutyatápot: súlyosan lefogyhat tőle kedvencünk

#Nébih #D-vitamin #kutya #kutyatáp
2019.02.08.

Sajnos nemrégiben egy kutya súlyos D-vitamin túladagolás tüneteit produkálta egy bizonyos kutyaeledel miatt. Mutatjuk, melyik kutyatáptól kell megszabadulni!

Önkéntesen visszahívja egyes konzerv kutyaeledel termékeit a Hill’s Pet Nutrition. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) értesülései szerint a gyártó saját vizsgálatát követően, a termékek túl magas D-vitamintartalma miatt rendelte el azok visszahívását világszerte, így többek között Magyarországon is.

Lakossági panasz alapján – miszerint az Egyesült Államokban a termék egy kutyánál tüneteket okozott – indított vizsgálatot a Hill’s Pet Nutrition, melynek során a konzerv kutyaeledelben túl magas D-vitaminszintet mutatott ki. A hiba vélhetően egy alapanyag-beszállító terméke miatt történt.

A Magyarországon forgalomba hozott, érintett termék adatai:

Márka és megnevezés: Hill's® Prescription Diet® z/d® 370g

SKU-szám: 8018T

Tételszám: 102020T172

Lejárati idő: 2020.10.31.

A forgalmazó honlapján megjelent információ szerint az érintett konzerv tápokat világszerte kisállat-kiskereskedésekben és állatorvosi klinikákon értékesítették.

A Nébih felhívja a kutyatulajdonosok és az állatorvosok figyelmét, hogy a fenti azonosítókkal ellátott tápot ne adják a kutyáknak, mert az eledel elfogyasztása D-vitamin túlzott bevitelének kockázatával jár.

A D-vitamin túladagolás tünetei

  1. hányás
  2. étvágytalanság
  3. megnövekedett szomjúság
  4. fokozott vizeletürítés
  5. túlzott nyáladzás
  6. fogyás

Amennyiben a kutya fogyasztott az érintett tápból, és azt követően D-vitamin túladagolás tüneteit mutatja, tulajdonosa forduljon vele állatorvoshoz!

A témával kapcsolatban további információkat a gyártó honlapján olvashatnak.

Forrás: Nébih