Mindenki ezt nézi most!

Orvosok mesélik: sztorik a legkülönlegesebb betegekről (18+)

2014.03.14. Módosítva: 2015.11.04.

Mi minden történik a betegekkel - és az orvosokkal! Igazából nem 18+-os a szöveg, inkább csak erős idegzetűeknek való néhol :-)

1. Az élőhalott

Orvosok mesélik: sztorik a legkülönlegesebb betegekről (18+)

Egyik betegem nagyon magabiztosan érkezett, majd közölte, hogy autopsziára jött (boncolás) igazából persze biopsziára... (szövetmintavétel). (Dr. Linda Mulder)

2. Füstriadó

Bementem a betegszobába, és füstszagot éreztem. Ahogy megfordultam, feltűnt, hogy ez a WC-ből jön. Ott találtam az idős beteget, amint cigizett és egy üveg vodkát szopogatott közben. A közel 90 éves beteg azzal mentegetőzött, hogy ő ugyan nem akart kórházba kerülni, a családja "rakta be", hogy ne legyen a nyakukon. "Tisztára bedilizek, hiszen látja..." (Dr. Lori Mitchell Grapes)

3. Brumm-brumm!

Alzheimeres betegem műszerész volt a régi szép időkben, és az egyik viziten épp az ágy alatt találtam amint épp hangtompítót szerelt... (Dr. Kris Parsons Davis)

4. Ki a nyerő?

Egyik vizitem közben látom, hogy a beteg orrszondája a földön hever. Rám néz, mondja: "dokikám, találja ki mekkora izé jött ki az orromból...!" (Dr. Laurie Douglas)

5. Műfogsor-kaland

Egy precíz kis öreg hölgy mindig összegyűjtötte a betegek műfogsorait, és szappanos vízben megtisztította azokat. Igen ám, de az újra kiosztogatásnál bajba került... A végén fogorvost kellett hívni, hogy megtalálja, melyik kié. (Dr. Pam Anderson Block)

6. Nagylábon élünk

A beteg (a kórházból!) felhívta a mentőket, mert valaki ellopta a lábát. Nem műláb volt, hanem tervezett műtét során amputált láb... (Dr. Michele Brodowski Nugent)

7. Hol szorít a cipő?

Egyik betegem arra panaszkodott, hogy nagyon szűk a cipő, amit felvett a betegszobában. Látom ám, hogy a vizsgálókesztyűket próbálta felhúzni – hát nem sikerült... (Dr. Judi Grimes)

8. A madáretető

Volt egy öreg konfúz betegünk, aki fogta és kiöntötte a földre a vizes edényét, majd teleszórta akkurátusan a szendvicsének darabkáival. Rákérdezésre csak annyit válaszolt, hogy épp a kiskacsákat eteti... (Jojo Asherlee)

9. A legjobb önkísérlet!

Egy orvoskolléga lekezelően nyilatkozott a szülés alatti fájdalomról, de szerette volna kitapasztalni. A vajúdó nő odafordult hozzá és jól megmarkolta a heréit. Nos a térdre zuhanó kolléga már nem mondott semmit a fájdalmon kívül csak a nő lekezelő szavait kellett végighallgatnia... (Karan Barnett Shirk)

http://forum.facmedicine.com/threads/10-more-of-the-strangest-things-your-patients-have-ever-done.18115/

Forrás: Faculty of Medicine