Ezeket látta már?

Hirdetés

Így erősítsük ősszel az immunrendszerünket

Immunrendszer erősítés

Az egészséges életmód egész évben fontos, mégis ősszel, a vírusos fertőzések idején, kiemelt fontossággal bír. Ebben az időszakban különösen figyeljünk oda a táplálkozásunkra, a megfelelő vitamin-, és ásványianyagbevitelre, a rendszeres testmozgásra és a megfelelő pihenésre. Igyekezzünk csökkenteni a stresszt az életünkben különböző praktikák segítségével.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a kézmosás fontosságát. Mindig legyen nálunk antibakteriális kézfertőtlenítő arra az esetre, ha nem lenne lehetőségünk kezet mosni.

Az immunrendszer nagyjából 70%-a van a bélben, így kiemelten fontos, hogy a bélflóránk állapota megfelelő legyen.

Kutatók szerint a bélflóra egyensúlyának fenntartásához is elengedhetetlen az egészséges életmód; a megfelelő minőségű és mennyiségű alvás, rendszeres testmozgás, a zöldségekben és gyümölcsökben (rostban) gazdag táplálkozás, az alkohol fogyasztás minimalizálása és a stressz kerülése (lehetőség szerint).

Ezen tényezők közül a rostfogyasztás kiemelten fontos, hiszen ezek a rostok táplálják a probiotikus baktériumtörzseket, ezáltal is segítik a szaporodásukat a bélrendszerben. Igyekezzünk tehát minden nap többször nyers zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani, hogy a bélflóránkat hatékonyabban helyre tudjuk állítani.

Törekedjünk arra, hogy mindig a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket helyezzük előtérbe, így mindig változatosan tudunk táplálkozni.

A megfelelő étrend természetesen nemcsak a bélflóra egyensúlyához, hanem a normál testsúly megőrzéséhez is fontos. A túlsúly az immunrendszer működését negatívan befolyásolhatja. Elhízás következtében folyamatos alacsony szintű gyulladás lesz jelen a szervezetben, amely az immunrendszer válasza, következésképp a túlsúly közvetlenül hat az immunrendszerünk működésére.

Az életmóddal ugyan nagymértékben hozzá tudunk járulni a bélflóra egyensúlyához, viszont ezt sok minden felboríthatja, ezáltal a fertőzések elleni védelem csorbát szenved. Ilyenkor extra baktérium pótlásra van szükség, mely helyreállítja a helyzetet. A Protexin termékekkel az egész családról gondoskodhatunk, hiszen 7-féle különböző baktériumtörzs található bennük korosztály-specifikusan összeállítva. Mindegyik termék tartalmaz prebiotikumot is, amely a baktériumtörzseket táplálja, ezáltal fokozva a bélrendszerben való elszaporodásukat.

A Protexin Balance használatával a család felnőtt tagjairól gondoskodhatunk, már 12 éves kor felett, míg a Protexin Restore Baby a legkisebbeknek lett kifejlesztve, így hozzájárulhatunk ahhoz, hogy egészen pici kortól már megfelelő kiegészítésben részesüljön a bélflóra.

Forrás: Vitaminkosár
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához