Ezeket látta már?

Hirdetés

Kikapcsolódáskor pakoljunk be jól!

utipatika protexinbalance

Végre itt a nyár! Lehet utazni, nyaralni, a gyerekeket pedig táboroztatni. A belföldi úti célok mellett sokan külföldi vakációra is indulnak, hogy a tengerparton pihenjék ki magukat. A bőröndbe a fürdőruhán, kalapon és napszemüvegen kívül egyéb, nagyon fontos dolgoknak is helyet kell szorítani!

Ha egész évben odafigyelünk arra, hogy egészséges életmódot folytassunk, azaz egészségesen táplálkozunk és rendszeresen mozgunk, akkor miért lenne ez másképp, ha utazunk? Érdemes a nyaralás során is odafigyelni erre, sőt az immunrendszerünket ’felturbózva’ nekivágni egy-egy hosszabb útnak.

Már csomagolás közben készüljünk fel a lehetséges veszélyekre és állítsunk össze egy gyógyszeres csomagot. Kiváltképp, ha távolkeleti országba készülünk, hiszen az ottani körülményekhez van legkevésbé hozzászokva a szervezetünk. Sokan találkoztak már az „utazók hasmenése” kellemetlenségével. A legelterjedtebb és hatásos szer ilyenkor a széntabletta, azonban hosszú távú szedésével vigyázni kell, mert le is gyengítheti a szervezetet, hiszen nemcsak a káros anyagokat köti meg, hanem a hasznos tápanyagokat, vitaminokat is. Így, amikor széntablettát vásárolunk, fogadjuk meg a gyógyszerész tanácsát és néhány napnál tovább ne használjuk.

Sokkal hatékonyabb és biztonságosabb, ha probiotikummal készülünk fel az utazásunkra. Nyugodtan, már a nyaralás előtti hetekben megkezdhetünk egy probiotikum kúrát, így megerősíthetjük a bélflóránkat az ismeretlen kórokozókkal szemben, hogy könnyedén megbirkózzon velük a szervezetünk.

A Protexin Balance probiotikum 7-féle humán baktériumtörzzsel megbízható útitársunk lesz. Számíthatunk rá utazás előtt, hogy biztosítsuk a megfelelő védelmet a beleinknek, illetve utazás közben is segítséget nyújt hasmenés esetén, puffadás megszüntetésére, valamint a meggyengült immunrendszerünk erősítésére. A Protexin termékcsalád termékei között találunk még élőflórás készítményeket az egész család részére korosztály specifikusan összeválogatott baktériumtörzsekkel 0-99 éves korig.

A hasmenés és egyéb kellemetlen tünetek elkerülésének érdekében természetesen az is fontos, hogy rendszeresen mossunk kezet, mindig jól hőkezelt ételt fogyasszunk és palackozott vizet igyunk. Bizonyos országokban a jégkockát is kerüljük el.

Nyaralás során ne csak az emésztésünkre fordítsunk fokozott figyelmet, hanem a fényvédelemre is! Használjunk magas faktorszámú fényvédőt, viseljünk kalapot, és sokat legyünk árnyékban.

A következőket feltétlenül készítsük be az útipatikánkba:

  • rendszeresen szedett gyógyszereink
  • probiotikum
  • széntabletta
  • allergiagyógyszer
  • láz-, és fájdalomcsillapító
  • leégésre és rovarcsípésre való gél
  • sebfertőtlenítő és kötszer

Egy ilyen kis utazó patikával felpakolva nem érhet minket meglepetés, még a távolabbi országokban sem és nyugodtan tölthetjük a megérdemelt szabadságunkat. Kikapcsolódásra fel!

A cikk a Vitaminkosár Kft., a Protexin termékcsalád forgalmazójának megbízásából készült.

Forrás: Vitaminkosár Kft.
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához