Nem különálló, hanem egymással szorosan összefüggő kóros állapotokról van szó, amit a nemzetközi szakirodalom kardiovaszkuláris–vese–metabolikus szindrómaként (CKM-szindróma) definiál.
A dió sokaknál csak az ünnepi bejgli hozzávalója, pedig a mindennapokban is érdemes rendszeresen fogyasztani.
Mikor válik egy reggeli valódi „szívvédő” étkezéssé, és mikor veszélyessé?
Új korszak nyílhat a szívgyógyászatban az új információk ismeretében.
A szív- és érrendszeri problémák nem csak az időseket érintik, fiatalabb korban is jelentkezhetnek.
Ha mostanában nehezebben érez illatokat, érdemes odafigyelnie: amerikai kutatók szerint a szaglás csökkenése nem csupán az öregedés jele, hanem akár a szívproblémák korai előhírnöke is lehet.
Vajon miért lehet nehéz a levegővétel fekvés közben?
A kevesebb só nem az egyetlen út magas vérnyomás ellen. Ezt a szívbarát ásványt a legtöbben figyelmen kívül hagyják, pedig a kutatók szerint talán még hatékonyabb is, mint csökkenteni az ételek sótartalmát.