Az év végi időszak a meghittség és nagy, közös étkezések mellett az önmagunkra való odafigyelésről is szólhat. Egy kis tudatossággal elkerülhetjük a túlevést, a kellemetlen teltségérzetet és a pluszkilók kialakulását. Az ünnepek alatti tudatos étkezés témáját jártuk körbe egy táplálkozási szakértővel.
Sok magyar úgy érzi, a munkahelye az oka annak, hogy nem tud egészséges életmódot folytatni.
Ön is tapasztalta már, hogy a szagokkal is jól lakik? Ez nem véletlen!
A szerotonin, vagyis az „örömhormon” hiányát számos betegséggel hozzák összefüggésbe, például a migrénnel, depresszióval, idegi-, étkezési- és szexuális zavarokkal.
A májméregtelenítés ötlete elsőre remekül hangzik, de vajon valóban méregteleníthető a máj? Megvédhetjük-e egyáltalán ilymódon a májunkat a károsodásoktól, vagy jobb, ha elfelejtjük az egész módszert?
Sós után édes, édes után sós jön, és a gyomra olyan, mint egy feneketlen kút? Az evészavarokat, mint amilyen a túlevés, nem lehet egy szimpla diétával semmissé tenni.
Azért, hogy elkerüljük a túlevést és az ezzel járó gyomorproblémákat, valamint az ételpazarlást, a szakemberek elmondják, mit érdemes átgondolnunk az ünnepek alatt.
Az ünnepek környékén megszaporodik a halszálka-balesetek száma, de nagy riadalmat kelthet a reflux kiváltotta mellkasi szorító érzés is, ami megtévesztésig hasonlíthat a szív koszorúsérszűkület okozta fájdalmához.