Fokhagyma-tinktúra készítése

Orvos válaszol
2011. március 01. 13:38
Módosítva: 2015. november 04. 13:49

Kérdés: Tisztelt Szakértők!

Régóta használom a fokhagyma tinktúrát,most is elkészítettem a következő adagot és másnapra zöldre színeződött a készítmény.Semmit nem változtattam az eddig megszokott módszeren. Mi a teendőm,mi lehet a jelenség oka?

Köszönettel:

Válasz:

Nyilvánvalóan valamilyen kezelési hiba adódhatott, tehát gondolok arra, hogy esetleg az üvegben (amiben az oldat készült) valamilyen tisztítószer, vagy egyéb - esetleg egészen kevés - maradék maradhatott, amely elszíneződést okozott a hatóanyag/okkal.

Meg kellene próbálni új tinktúrát készíteni, teljesen "tiszta" körülmények között, ha ez is elszíneződik - nem a szokásos színre - akkor magával a hatóanyaggal (feltehetően ez porból hígítással készül) lehet a probléma, tehát akkor viszont a termék hibás, esetleg lejárhatott a szavatossága. (?)

Jó egészséget kívánunk!

üdvözlettel:

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a X-en,Tiktok-on is!

Forrás: EgészségKalauz
# Gyógyszerészet

TÜNETKERESŐ

Milyen betegségre utalhatnak a tünetei?

Keresés, pl. fejfájás

Írja be a keresőmezőbe a tünetet vagy kattintson a testmodellen arra a testrészre, ahol a tüneteket észleli.

emberi test ábra

Mi a tünetkereső?

Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!

Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához

Címlapról ajánljuk