Táplálkozás és érelzáródás

Orvos válaszol
2010. szeptember 23. 17:26
Módosítva: 2015. november 04. 13:49

Kérdés: Tisztelt Doktor úr!

A sok háztartási keksz fogyasztása nem ártalmas az érelzáródásra hajlamos embereknél?

Köszönöm a választ!

Válasz:

Az érelzáródás, amire Ön céloz, érfali plakk, tehát elhalt, zsíreredetű, elmeszesedett töredékek lerakódása az erek falában, mely először szűkületet, későbbiekben valóban elzáródást okozhat.

Az ételek, táplálékok erre gyakorolt hatása mérsékelt, de nem elhanyagolható. Azonban az Ön által említett keksznek ilyen értelmű hatása bizonyosan nincsen.

Mindazonáltal minden élelmiszer esetén mértékletesnek kell lennünk!

A szív-érrendszeri diéták számosak, ezeket megtalálhatja a neten is, oldalunkon is vannak utalások erre.

tisztelettel:

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a X-en,Tiktok-on is!

Forrás: EgészségKalauz
# Belgyógyászat# kardiológia

TÜNETKERESŐ

Milyen betegségre utalhatnak a tünetei?

Keresés, pl. fejfájás

Írja be a keresőmezőbe a tünetet vagy kattintson a testmodellen arra a testrészre, ahol a tüneteket észleli.

emberi test ábra

Mi a tünetkereső?

Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!

Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához

Címlapról ajánljuk