Bár hűvösebbé váltak a napok, az ősz továbbra is remek alkalmat kínál szabadtéri programokra, különösen egy hangulatos kerti sütögetésre. Egy szabadtéri grillezés összehozhatja a családot, baráti társaságot, de akár lehetőséget is nyújthat új gasztronómiai élményekre. Egyre többen jönnek rá, hogy a grillezés nem csak a tarjáról, a grill sajtról és a majonézes salátáról szól, és hajlandóak kipróbálni frissebb, könnyedebb növényi alternatívákat is, mint például a gyümölcsös tofu nyársat, friss kerti zöldekkel, mézes-mentás tökmagolajjal.
Áztatáskor finom zselatinos gyöngyökké alakul: elősegíti a kollagéntermelést, és gyorsan kisimítja a ráncokat. Teához vagy zabkásához adva is finom, de desszert is készíthető vele.
Az emberek sokkal szívesebben tartanak húsmentes napot egészségük megőrzése érdekében, mint környezetvédelmi vagy állatjóléti okokból – derül ki a Budapesti Corvinus Egyetem új kutatásából.
Vajon hogyan biztosítható a megfelelő fehérjebevitel vegán étrend mellett?
Ha a gyerekek és szüleik közösen készítenek növényi alapú ételeket tartós változást indíthat el az otthoni étkezési szokásokban egy új kutatás szerint.
A vegánok számára elegendő D-vitamin bevitel kihívást jelenthet, mivel a legmagasabb D-vitamin-tartalmú élelmiszerek állati eredetűek.
Sok minden megváltozik, ha nem eszik húst.
Sokan vannak, akik folytatnák ezt az étkezést.