Reaktív hipoglikémia: nem csak a cukorbetegek lehetnek rosszul evés után

Reaktív hipoglikémia: nem csak a cukorbetegek lehetnek rosszul evés után

A hipoglikémia egy szakkifejezés az alacsony vércukorszintre utal. Ilyenkor az érték 3,3 mmol/l alá esik. A reaktív hipoglikéma pedig azt a jelenséget írja le, amikor a vércukorszint étkezés után néhány órával esik le, és kellemetlen tüneteket, akár rosszullétet okoz.

Egyszer magas, máskor pedig alacsony vércukorszintet mér? Így lehet beállítani!

Egyszer magas, máskor pedig alacsony vércukorszintet mér? Így lehet beállítani!

Mindenkinek, de a cukorbetegek számára különösen fontos a vércukorszint egyenletesen tartása, a túl magas vagy túl alacsony vércukorszint ugyanis egyaránt súlyosan károsíthatja az egészségüket.

Inzulin - hasznos tanácsok a biztonságos alkalmazásához

Inzulin - hasznos tanácsok a biztonságos alkalmazásához

Inzulint kell használnia? Ezeket érdemes tudni róla!

7 ital, melyek természetes úton segíthetnek a vércukorszint csökkentésében

7 ital, melyek természetes úton segíthetnek a vércukorszint csökkentésében

Bizonyos italok hozzájárulhatnak a vércukorszint stabilizálásához, különösen ha tudatos életmóddal és kiegyensúlyozott étrenddel párosítjuk.

Mi történik, ha megeszi a görögdinnye magját? Nem az, amit gondolna

Mi történik, ha megeszi a görögdinnye magját? Nem az, amit gondolna

Ön meg szokta enni a görögdinnye magját?

Magas vércukor és koleszterin: ezzel hétköznapi zöldséggel tényleg megfelezhető?

Magas vércukor és koleszterin: ezzel hétköznapi zöldséggel tényleg megfelezhető?

A kutatók szerint egy bizonyos cukorbetegség elleni gyógyszerrel együtt igen, az is kiderült, mekkora mértékben lehet hasznos.