Ezeket látta már?

21 Nő az Egészségért Alapítvány

Szerény, halk szavú, de ha megszólal, a teljes tudományos világ odafigyel rá – Kondorosi Éva interjú

21 Nő az Egészségért Alapítvány Kondorosi Éva interjú

És most megszólalt, méghozzá a „21-ek" tagjaként. Kik azok a „21-ek? Olyan hölgyek, akiket nem csak hogy érdemes megismerni, de akikről egyszerűen tudni kell! Sorozatunkban közelebbről is megismerheti őket.

Hivatásuk az egészségügy: példák, értékek, példaértékek

Nőként nehéz helytállni a hétköznapokban: anyaként, feleségként és a hivatásban egyszerre jelen lenni senkinek sem egyszerű, hát még példaértékűt tenni. A 21 Nő az Egészségért Alapítvány, azaz a "21-ek" tagjai olyan magyar nők, akik kiemelkedőt alkottak az egészségügyben: különböző életutak, lenyűgöző teljesítmények jellemzik őket. Mindannyian a magyar egészségügy és tudományos élet ismert és elismert szereplői. Büszkeségeink.

A közvéleményben egyre inkább alulértékelődik az egészségügy teljesítménye, az alapítvány tagjai éppen ezért tartják fontosnak, hogy helyreállítsák a szakmai hitelességet, a megbízhatóságot, a bizalmat. Ennek érdekében rendre olyan programokat szerveznek, amelyek az egészséges életre való felkészülést támogatják kisgyermek kortól az idősebb korosztályig.

A 21 Nő az Egészségért sorozatunk vendége: Kondorosi Éva

Sorozatunkban arra vállalkoztunk, hogy közelebbről is megismerhesse a már sokszor említett 21 különleges hölgyet. Az első videónkban olyan tudósnőt mutatunk be, akit Karikó Katalin is mesterének tekint, s akinek kutatásai valódi szenzációnak számítottak tudományos szakmai körökben. Széchenyi-díjas biokémikus, az Európai Kutatási Tanács alelnöke - címeinek és tudományos fokozatainak a sorát hosszan lehetne folytatni, ennek ellenére szerény, halk szavú. Ám ha megszólal, a teljes tudományos világ odafigyel rá - véleménye döntő fontosságú.

Kondorosi Éva

  • Mi a Kondorosi-féle új antibiotikum lényege?
  • Hogyan oldhatók meg a világot sújtó élelmezési gondok?
  • Miként egyeztette össze a kutatási munkát, karriert, a családot, és az egészségtudatosságot egy különleges szakmai életutat bejárt magyar tudós hölgy?

Kondorosi Éva a valaha élt legsikeresebb hazai kutatók egyike

Számos tudományos akadémia választotta tagjai közé, így az amerikai, a magyar, az európai, a francia, s végül a német. Széchenyi-díjas kutató, akit az Európai Kutatási Tanács (ERC) élettudományi alelnökévé választott, aki az ENSZ főtitkár kérésének eleget téve tagja lett az ENSZ-főtitkár szűk körű, mindössze 7 fős tudományos tanácsadó testületének.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Antibiotikum-rezisztencia: több ember halálát okozza, mint a koronavírus

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához