Ezeket látta már?

Dr. Piczkó Katalin: két kapu nyílt meg előttem: tudtam, mindenképp fenekestől felfordul az életem

Pengeélen Pickkó Katalin pszichiáter

Semmire sincs garancia, bármi megtörténhet - új Pengeélen című podcast sorozatunkban Dr. Piczkó Katalin osztja meg élete legváratlanabb eseménysorozatának részleteit azt üzenve, hogy a lelkileg legfelkavaróbb időkben is van lehetőség belépni az igenek kapuján.

Miről szól a Pengeélen?

Krízishelyzetekről, nehéz helyzetek átéléséről, emberekről, történetekről, de leginkább arról, hogy miként lehet emberpróbáló helyzetekben kapaszkodót találni, és hogyan lehet az élet legsötétebb próbatételeiben megtalálni a fényt és az erőt. Az élet útján való utazás soha nem egyenes vonal, mindig kanyargós és nehézségekkel teli - és olykor különösen kemény a próbatétel.

 • Hallgassa meg azokat az embereket, akik átélték a legváratlanabb tragédiákat, legyen az betegség, veszteség, válás vagy bármely más mélypont az életben. A Pengeélen sorozat történetei mégis arra tanítanak, hogy a legnagyobb mélységekből is fel lehet emelkedni.
 • Ez a lélegzetelállító új műsor bemutatja az emberek rendkívüli erejét, képességét az újrakezdésre akkor is, amikor a legnehezebb időkben kell helytállni. Minden epizódban elvarázsol azoknak az embereknek az inspiráló története, akiket a sors keményen próbára tett, és végül a próbát kiállva élhették tovább az életüket. Minden epizódban részese lehet a hőseink történetének, és annak, hogy hogyan találtak újra reményt, erőt és értelmet az életük legnehezebb pillanataiban.
 • Tegyen egy lépést a saját belső utja felé, merüljön el a Pengeélen podcast sorozat emberi mélységeiben, és találjon inspirációt a legmélyebb krízishelyzetekből született lenyűgöző történetekben.

Pengeélen: vendégünk Dr. Piczkó Katalin

Az első epizódban egy kivételes pszichiáter és párkapcsolati szakértő, Dr. Piczkó Katalin az Egészségkalauz vendége, hogy megossza a élete legfelkavaróbb és legmeghatóbb történetét azt üzenve, hogy még a legnehezebb időkben is van lehetőség belépni az igenek kapuján.

"Három egészséges gyermekem után álmomban sem gondoltam, hogy a negyedik nem lesz az. Azt gondolom hogy végig végigmentem egy olyan úton ami segített másoknak is"

Lelki krízisek: mikor forduljon szakemberhez?

Ha úgy érzi, képtelen kilábalni egy adott élethelyzetből, kérje szakember, pszichológus vagy pszichiáter segítségét. Ha úgy érzi, hogy szakorvosi segítségre van szüksége, a területileg illetékes pszichiátriai szakrendelőt beutaló nélkül felkeresheti.

Ha nem mer, vagy nem akar személyesen szakemberhez fordulni, hívja valamelyik telefonos lelkisegély-szolgálatot.

 •  Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) A LESZ munkatársai krízishelyzetekben és tanácsadás céljából is rendelkezésre állnak: 116-123 vagy 06 80 810-600 (éjjel-nappal hívható, ingyenes) E-mail: sos116123@gmail.com (válaszlevél 72 órán belül)
 • Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség (IMSZ): 137-000 (hétköznapokon 17–21 óra között)
 • Caritas Lelkisegély: 06-80-505-503 (este 6-tól reggel 6-ig, vezetékes számról hívható, ingyenes) E-mail: emmavonal@emmaegyesulet.hu
 • HIV-vonal HIV-pozitívoknak: 06-70-94-97-666 (vezetékesről vagy mobilról normál tarifával, éjjel-nappal hívható)
 • Kék Vonal (gyermek- és ifjúsági telefonszolgálat): 116-111 (éjjel-nappal, vezetékesről hívható, ingyenes)
 • DélUtán telefonszolgálat: lelki segély időseknek: 06-80-200-866, este 6–9-ig hívható
 • Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT): 0680205-520 éjjel-nappal hívható: gyermekbántalmazás, prostitúció, emberkereskedelem áldozatainak segít
 • EMMA 06 80 414 565 anyáknak szülés előtt, szülés után 10-12 és 21-23 óra között
 • NANE nők és gyerekekkel kapcsolatos erőszak ellen hétfő, kedd, csüt, péntek: 18-22 és szerda 12-14 között hívható
 • Háttér Társaság Telefonon, Skype-on és chaten elérhető munkatársaink válaszolnak bármilyen LMBTQI témájú kérdésre; segítséget nyújtanak önelfogadással, előbújással kapcsolatos nehézségek, családi, párkapcsolati, iskolai vagy munkahelyi konfiktusok esetén. Ingyenesen elérhető zöld szám mobilról és a legtöbb szolgáltatótól: 137-37

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ VIDEÓ>

Mit él át a beteg, és mit az orvos rákdiagnózis esetén? Bittner Nóra interjú

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához