Zöldség
Vegyszerkoktél a zöldségekben, gyümölcsökben - ezekben van a legtöbb növényvédőszer!
Kiderült, mi mennyire szennyezett, és sajnos rendkívül aggasztó a tendencia. Az egészségesnek hitt élelmiszerek tele vannak növényvédőszerekkel.
Lazac helyett pisztráng, chia mag helyett lenmag - superfoodok helyett egyen hazait!
Ne üljön fel a superfood hullámra, a hazai legalább olyan jó! A superfood a megjelölés olyan élelmiszerekre vonatkozó marketing fogalom, amelyekről egyesek azt állítják, hogy tápanyagsűrűségük (makro- és mikroelem tartalmuk) kiemelkedő, ebből adódik kivételes egészségügyi hatásuk.
Fonalféreg a zöldségben: így ismerheti fel a fertőzött zöldséget már a piacon is
Egy növényorvos a piacon vásárolt zöldségből vett mintát - jól látható mikroszkópja alatt a petrezselyemgyökérben talált élő egyed.
Hal, dió és gyümölcs: valóban csökkenthetik az Alzheimer-kór kialakulását?
Bizonyos élelmiszer-kombinációk, például a halak, a gyümölcsök és a diófélék, összefüggésben állnak az Alzheimer-kór kialakulásának csökkent kockázatával. Lássuk, hogyan!
Így csempészhet több zöldséget az étrendjébe – egészséges és ínycsiklandó ötletek!
A zöldségek rendszeres fogyasztása alapvető fontosságú az egészség megőrzése szempontjából.
Mi egészségesebb a zöldség vagy a gyümölcs? Az egyik előnyösebb, mint azt korábban hitték!
Ötször annyi antioxidánst is tartalmazhatnak, mint korábban feltételezték.
Ezek a látszólag nagyon egészséges zöldségek is károsíthatják a májat!
Az egyik ilyen a magyar konyha alapzöldsége, amit ráadásul kimondottan egészségvédőként ismerünk - mégsem ajánlott azoknak, akik már májbetegséggel küzdenek.
Több zöldség-hosszabb élet: így vegyük rá magunkat, hogy egészségesen táplálkozzunk
Napi közel fél kiló zöldséget és gyümölcsöt kellene fogyasztani az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint a kiegyensúlyozott táplálkozás részeként.