Zöldség
Paradicsom befőzés: így tehet el télire finom paradicsomlevet és aszalt paradicsomot
A paradicsom tartósítása a kezdők számára is egyszerűen elsajátítható, ugyanakkor az otthoni befőzésben tapasztaltabbaknak is érdemes időt szánni rá – különösen, ha a friss termés a saját kertből, egyszerre nagy mennyiségben áll rendelkezésre.
Csak egy falat volt – de valóban ártalmatlan a mosatlan zöldség és gyümölcs?
Ön mindig megmossa a zöldségeket, gyümölcsöket?
Befőzés, otthoni tartósítás - erre figyelmeztet a Nébih
A Nébih szakemberei összegyűjtötték a befőzéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.
Fonalféreg a zöldségben: így ismerheti fel a fertőzött zöldséget már a piacon is
Ezekre figyeljen, mielőtt zöldséget vásárol!
Vegyszerkoktél a zöldségekben, gyümölcsökben - ezekben van a legtöbb növényvédőszer!
Kiderült, mi mennyire szennyezett, és sajnos rendkívül aggasztó a tendencia. Az egészségesnek hitt élelmiszerek tele vannak növényvédőszerekkel.
Lazac helyett pisztráng, chia mag helyett lenmag - superfoodok helyett egyen hazait!
Ne üljön fel a superfood hullámra, a hazai legalább olyan jó! A superfood a megjelölés olyan élelmiszerekre vonatkozó marketing fogalom, amelyekről egyesek azt állítják, hogy tápanyagsűrűségük (makro- és mikroelem tartalmuk) kiemelkedő, ebből adódik kivételes egészségügyi hatásuk.
Hal, dió és gyümölcs: valóban csökkenthetik az Alzheimer-kór kialakulását?
Bizonyos élelmiszer-kombinációk, például a halak, a gyümölcsök és a diófélék, összefüggésben állnak az Alzheimer-kór kialakulásának csökkent kockázatával. Lássuk, hogyan!
Így csempészhet több zöldséget az étrendjébe – egészséges és ínycsiklandó ötletek!
A zöldségek rendszeres fogyasztása alapvető fontosságú az egészség megőrzése szempontjából.