Ezeket látta már?

Segítségnyújtás Ukrajna

Adomány csomagautomatában: így is segítheti az ukrajnai menekülteket

Ukrajna, menekült, adomány, segítségnyújtás Ukrajna

Az elmúlt hetekben Magyarországon számos egyéni és civil kezdeményezés indult az Ukrajnából érkező menekültek megsegítésére.

Azonban továbbra is nagyon nagy szükség van a segítségre, ezért a Sameday csomagszállító cég úgy döntött: az általa üzemeltetett több mint 400 Easybox automatát felajánlja adományok gyűjtésére. A Magyar Vöröskereszttel együttműködésben a cég a menekülők legkiszolgáltatottabb csoportja, a kisgyermekek részére gyűjt tárgyi adományokat: nedves törlőkendőket, valamint bébiételeket, amikre a segélyszervezet visszajelzései szerint a jelenleg leginkább szükség van.

Így adományozhat csomagautomatákon keresztül

Az Easybox csomagautomatákon keresztül történő adományozás rendkívül egyszerű: a Sameday erre a célra létrehozott honlapján keresztül bárki regisztrálhat, az SMS-ben kapott PIN-kód segítségével pedig kinyithatja a hozzá legközelebb eső Easybox automata egyik rekeszét, amelyben elhelyezheti az adományt. A legfeljebb 450 mm hosszú, 400 mm széles és 90 mm magas adománycsomagokat lezárt védőcsomagolásban (kartondobozban vagy ragasztóval rögzített műanyag csomagolásban) várják, a felajánlott termékek megjelölésével, melyhez a szükséges formanyomtatvány a Sameday honlapjáról letölthető.

A folyamatot tovább egyszerűsíti, hogy az Easybox csomagautomaták már az ország 449 pontján megtalálhatóak, így nem kell messzire mennünk az adományok elhelyezéséhez (a csomagautomaták elhelyezkedése ezen a térképen megtalálható).

Az akcióval kapcsolatban Mohr József, a vállalat magyarországi igazgatója úgy fogalmazott: „A ukrajnai konfliktus kezdete óta egyértelmű volt számunkra, hogy szeretnénk a lehetőségeinkhez mérten segítséget nyújtani azoknak, akik most a leginkább rászorulnak. Örülünk, hogy a Magyar Vöröskereszt nyitott volt a felajánlásunkra, és előre is nagyon köszönjük mindenkinek, aki adományával segíteni tudja a menekültek ellátását.”

Naponta ezrek lépik át határt Ukrajna felől

„Mivel továbbra is ezrek lépnek át naponta Ukrajna felől Magyarországra, főleg nők kisgyermekekkel, akár újszülöttekkel is, ezért fontos, hogy a tárgyi adományok felajánlásakor gondoljunk azokra a termékekre is, amelyek célzottan számukra lennének igazán hasznosak, úgy mint a bébiételek és csecsemőápolási termékek bontatlan csomagolásban. Ehhez tud nagy és precíz segítséget nyújtani a Sameday által szervezett adományozási lehetőség országszerte!” tette hozzá Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

7 tipp, mire figyeljen, ha ételt, italt visz a menekülteknek - olvasson tovább!

Az akcióval kapcsolatos minden fontos információ megtalálható ezen a honlapon, amely a tárgyi adományok felajánlásán túl a Magyar Vöröskeresztnek történő pénzadományok nyújtásának lehetőségéről is tájékoztat. A regisztráció kizárólag az adományozáshoz kapcsolódó PIN-kód SMS-ben való elküldéséhez szükséges, a megadott adatokat a vállalat későbbi kapcsolattartás céljából nem használja fel.

A Sameday további kezdeményezésekkel is igyekszik segíteni a menekült családokat. Így egy korábbi akció során 300 étel- és higiéniai csomagot juttatott el az ukrán határra, ezzel mintegy 100 családot segítve, valamint további 800 telekommunikációs eszköz szállításában működött közre. A vállalat a csomagautomatákon keresztüli adományozás lehetőségét egészen addig fenntartja, amíg arra szükség van.

Forrás: Magyar Vöröskereszt