Ezeket látta már?

Beépített porszívóval az allergia ellen

2011.02.04. Módosítva: 2015.11.04.

Kényelmes, csendes és egészséges megoldás... A porszívózás nem a kedvenc otthoni elfoglaltságunk, de ha tiszta otthont szeretnénk, akkor nélkülözhetetlen. A beépített porszívó minden eddiginél egyszerűbb és egészségesebb porszívást garantál.

A beépített porszívó vagy más néven a központi porszívórendszer egy olyan amerikai találmány, amelynek a leleményességét már a tengerentúli családok hatvan százaléka felismerte röpke másfél évtized alatt. Sőt, a lakáskultúrában élenjárónak számító skandinávok ennek a betervezése nélkül már nem is adnak építési engedélyt egyetlen házhoz sem, így nekünk is érdemes fontolóra vennünk a benne rejlő lehetőségeket.

Beépített porszívóval az allergia ellen

A rendszert úgy a legkönnyebb elképzelni, mintha a porszívógép a garázsban vagy a pincében lenne, mi mégis a lakás minden szegletébe el tudnánk jutni annak a tömlőjével. A beépített porszívó ugyanis nem más, mint egy, a falba épített speciális csőrendszer, egy olyan nagy szívóerejű porszívógép, amit általában csak háromhavonta kell üríteni.A beépített porszívó csökkenti az allergiás tüneteket

Mivel ez a bizonyos szívótartály fix helyen van, a lakás különböző részeiben, pedig csak egy-egy végződése áll ki a falból, a porszívózás játszi könnyedséggel megvalósítható otthon. Ám, a rendszer azon túl, hogy megszabadít porszívógép cipelése okozta fáradalmaktól, a felszívott port nem engedi vissza a lakásba, vagyis a lehető legintenzívebben tisztítja a levegőt.

Ezzel a levegőtisztítással eléri, hogy a poratkák, a pollenek, spórák, virágporok ne juthassanak vissza, vagyis az allergiára hajlamosító szennyeződések így teljesen a lakáson kívülre kerülnek.

Ám a beépített porszívónak egyéb pozitív tulajdonságai is vannak, többek közt, hogy nem okoz kellemetlen zajt, mivel a központi egység rendszerint a ház egy távoli pontján található, így használhatjuk akár tévénézés közben is. Érdemes építkezés előtt beszereltetni, kiépíteni a rendszert, igaz ugyan később is megoldható, de az egy jóval költségesebb és bonyolultabb folyamat.

Forrás: Napidoktor