Ezeket látta már?

Jó hír ételallergiásoknak!

Idén ősztől egyedülálló szolgáltatás működik a fővárosban, amely a táplálékallergiások és táplálékérzékenyek számára nyújt biztonságos, allergénkerülő diétát.

A DrSÉF olyan speciális konyhából szállítja házhoz az ételeket, ahol csak és kizárólag glutén-, tej- és tojásmentes alapanyagokból készítenek ételeket. Tehát a szolgáltatás a lisztérzékenyeknek, tejallergiásoknak, tejcukor-érzékenyeknek, tojásallergiásoknak kínál változatos étrendet, mindezt megfelelő tapasztalattal, nagy felelősségtudattal és orvosi háttérrel.

Jó hír ételallergiásoknak!

A diétázóknak ki kell iktatni a táplálékukból a szó szerinti veszélyt, az allergéneket, ezért létfontosságú, hogy mit esznek. A cég kizárólag ellenőrzött, speciális ételeket visz szállítójárműveiben, maximális biztonságot nyújtva a rászorulóknak Budapesten és vonzáskörzetében.

Már hazánkban is népbetegségnek mondhatjuk az ételérzékenységet és ételallergiát. Mind a táplálékérzékeny mind pedig a táplálékallergiás leírt esetek száma növekszik, a felnőttek és a gyermekek egyre nagyobb százalékát érinti. Egy részük a felnőtté válás során megszűnik, más részük pedig csak későbbi életkorban jelentkezik. A legtöbbször azonban a táplálékérzékenység egész életen át fennmarad, ezért élethosszig tartó diétára van szükség, amely a mindennapi életvitelt jelentősen befolyásolja; a bevásárlás, az otthoni főzés vagy az étteremlátogatás egy ételallergiás családjában egészen másként zajlik, mint az érintetlen családokban.

Az éttermeket legtöbbször a jó szándék mellett a szakmai tudás hiánya jellemzi. Nincsenek tisztában azzal milyen veszélyeket hordoz, ha egy ételallergiásnak vagy ételérzékenynek "szennyezett" ételt szolgálnak fel. Otthon pedig nem mindig van idő a különleges étrend szerinti sütés-főzésre.

Utassy Gábor

a www.drsef.hu orvos tanácsadója

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához