Ezeket látta már?

Jennifer Aniston évtizedekig szorongott - ez volt az oka

alvás, alváshiány, álmatlanság, Jennifer Aniston

A színésznő nem mindig volt tudatában annak, hogy mit tesz.

Jennifer Aniston nyíltan beszélt arról, hogy az alvajárás, az álmatlanság és az alvás miatti szorongás hogyan hatott az egészségére. "Volt arra példa, hogy alvajárás közben arra ébredtem, hogy megszólalt a riasztó, amit álmomban én kapcsoltam be. Azt hiszem, ma már nem teszek ilyet. Ez akkor történt, amikor nagyon-nagyon keveset aludtam" - mondta Aniston a People-nek.

A színésznő hozzátette, hogy az alvásproblémáival eleinte nem fordult orvoshoz, de az elmúlt években megváltozott a véleménye.

"Régebben az alvás volt az utolsó dolog a listámon. Pedig az egészség 3 pillére: a mozgás, a kiegyensúlyozott étrend és az alvás. Nem lehet igazán hatékonyan mozogni és egészségesen étkezni, ha nem alszunk eleget, mert egyszerűen felborul a szervezetünk biológiai órája" - jegyezte meg Aniston, akinek az alvásproblémái még a 30-as éveiben kezdődtek.

A színésznő szerint fiatalként sokszor legyőzhetetlennek érezzük magunkat, ezért könnyedén átsiklunk afelett, milyen problémákat okozhat az alváshiány. "Hirtelen jöttem rá, hogy a kialvatlanság mennyire befolyásolhatja a napunkat, a munkánkat, az elménk és a testünk működését" - tette hozzá Aniston, aki alvászavarával ezután orvoshoz is fordult.

Az orvosi segítség mellett Aniston úgy gondolja, hogy az esti rutin sokat segíthet. A színésznő minden este időt ad magának, hogy lenyugodjon. Mielőtt ágyba bújna, nyújtózkodik vagy jógázik, és a telefonját sem viszi be a hálószobába. Emellett igyekszik minden este ugyanabban az időpontban lefeküdni, ami színészként különösen nagy kihívás.

Csak pár órát alszik? Könnyebben megfázhat - olvasson tovább!

Forrás: People