Ezeket látta már?

"4 hete tudtuk meg, hogy pár hónapja van vissza" - Szilvi 37 évesen lett özvegy, 3 kicsi gyerekkel

Szeifert Szilvai, daganat, szájüregi daganat

Minden egy fehér folttal a nyelven kezdődött, majd 4 héttel ezelőtt Szilvi férjének orvosai közölték: a 42 éves férfinek néhány hónapja van vissza. Sajnos, annyi sem volt, 2 héttel a hír után meghalt.

Egy férj, családtag elvesztése mindig tragikus, a jelenlegi helyzetben azonban talán még nehezebb. Az édesapa hiányának pótlása most lelkileg és anyagilag is az özvegyre hárul. A fiatal anyuka hirtelen maradt magára 3 kicsi gyerekkel: Blanka 5 hónapos, Elena 2 éves, Benjámin a 4. életévét töltötte.

Daganat, ami egy családot hagyott csonkán

Szilvi tipikusan az az alkat, akire azt mondják, erős nő, aki még a legnehezebb pillanatokban is képes derűs lenni, a mosoly mögött azonban sok fájdalom van. Mindig fontosnak tartotta, hogy segítsen másoknak, éveken keresztül a Bátor Táborba érkező gyerekek aktív segítője volt. Most ő szorul segítségre.

"István 3,5 éve küzdött rosszindulatú daganattal. Tavaly nyáron újult ki harmadjára, akkor újraműtötték, de utána is kiújult, és folyamatos fájdalmakkal küzdött. Év végén sugarat és kemót is kapott, bíztam abban, hogy segíteni fognak a kezelések, de egyik sem volt hatékony.

4 hete tudtuk meg, hogy pár hónapja van vissza. Sajnos, annyi se volt, 2 hetünk maradt, ami fájdalommal, halálfélelemmel, szerelemmel telve telt, majd horrorisztikus véggel zárult. Utólag ijesztő, de ott volt benne valami szép és magasztos."

Szeifert Szilvai, daganat, szájüregi daganat Szilviék mindig is nagy családot szerettek volna Forrás: Járomi Zoltán

Fehér folt a nyelven

A férje, István 13 éve lett arra figyelmes, hogy a nyelvén fehér foltok jelentek meg, ezt követően diagnosztizálták nála a leukoplákiát, aminek egy részén jóindulatú szájüregi daganat alakult ki. 10 éven keresztül rendszeresen járt kontrollra, és egészen 2016 októberéig nem okozott problémát. Ekkor azonban műtétre került sor, ugyanis a daganat rosszindulatúvá vált, ezt követően viszont István bő 2 évig tünetmentes volt.

2019 januárjában, majd júniusban ismét kiújult a daganat, és szétszórdott a szervezetében. A nyári 12 órás nagy műtét után már folyamatos fájdalmakkal küzdött a fiatal apa, miközben kemoterápiás kezelésre és sugárkezelésre járt. A fájdalom a mindennapjai részévé vált, amit fájdalomcsillapítókkal igyekeztek enyhíteni - kevés sikerrel. 2020 januárjában a férfi gyomorszondát kapott, ekkor már csak pépes ételeket, levest kaphatott, és nagyon lefogyott.

„Én végig bizakodó voltam, még a legnehezebb pillanatokban is, bíztam a terápiában, akkor kezdtem megijedni, amikor Istvánnál most, márciusban kialakult a sipoly. Onnantól kezdve minden megváltozott."

Szeifert Szilvai, daganat, szájüregi daganat Blanka, Benjámin és Elena Forrás: Szeifert Szilvia

"Az utolsó 2 hétben is mindent megtett azért, hogy gondoskodjon rólunk"

Szilvi próbálta tartani a férjében a lelket, miközben 3 gyereküket is el kellett látnia. Folyamatosan konzultált orvosokkal, mindent megtett azért, hogy férje felépüljön, aki idő közben belefáradt a fájdalmakba, és egyre inkább úgy érezte, a daganat győzött felette. Halála előtt 2 héttel aztán az orvosok közölték: maximum néhány hónapja van hátra, de a valóságban csak néhány napja maradt.

„István mindig is nagy családot szeretett volna, rendkívül segítőkész ember volt, mi is és a barátai is számíthattuk rá. Az utolsó 2 hétben is mindent megtett azért, hogy gondoskodjon rólunk. Elment vásárolni, vett létrát, hogy ha majd le akarom szedni a függönyt, elérjem én is – eddig ő cserélte egy székről.

Félek, a gyerekek nem is fognak rá emlékezni, de én mindent megteszek, hogy életben tartsam az emlékét. Minden este együtt imádkozunk, és reméljük ő is hallja a Mennyországban. Valójában nem is a 3 gyerekem felnevelése rémiszt meg igazán, hanem az, hogy egy életen át leszek nélküle.”

Ha szeretne segíteni, az özvegy bármekkora összegért hálás. A vírushelyzet miatt jelenleg kizárólag az anyagi adományt tudja hasznosítani, vagyis ruhákat, cipőket, tárgyi adományokat sajnos, nem tud fogadni.

Utalási adatok:

Név: Szeifert Szilvia

Bankszámlaszám: 10918001-00000023-89340003

FONTOS: a közlemény rovatba ADOMÁNY vagy TÁMOGATÁS megjelölés szükséges!

Forrás: EgészségKalauz