Ezeket látta már?

Bródy Jánosnál bőrrákot diagnosztizáltak, már hatszor műtötték

bőrrák, daganat, basalioma, Bródy János

Bródy korábban betegsége miatt koncerteket mondott le.

Bródy János közösségi oldalára még februárban posztolt egy kórházi képet. Az énekesnél a bőrrák egyik leggyakoribb fajtáját, a basaliomát diagnosztizálták.

"Egy kis műtéttel indult a dolog, azt hittem, pár hét alatt túl leszek az egészen, de kiderült, a baj nagyobb, és műtétek sorozata várt rám. Még egy lesz, a héten, az lesz a hetedik. Remélem, hogy az már tényleg az utolsó, és csak nagyon közelről lehet majd észrevenni rajtam, hogy némiképp megváltozott az arcom. De hozzátenném: belül nem változtam semmit" - nyilatkozta Bródy János a hvg.hu-nak.

A basalioma tünetei

A basalioma a hám legalsó rétegéből eredő bőrrák, amely eleinte apró, fénylő, tömött csomó, folt, esetleg hetekig nem gyógyuló sebnek tűnő elváltozás a bőrön. Mivel nagyon lassan nő, néha fel sem tűnik az új növedék. Áttétet más szervekbe extrém ritkán ad.

A basalioma kifekélyesedhet, vagy var keletkezhet a közepén, és lapossága miatt a laikus pácienseket hegre, valamilyen sebre emlékeztethetik. A basalioma szegélye gyakran gyöngyházfényű lehet, időnként vérezhet, majd pörkösödhet és gyógyulhat, ennek alapján a beteg sokszor azt gondolja, hogy az elváltozás nem lehet bőrdaganat, mindössze egy egyszerű seb. A basaliomát minden esetben el kell távolítani.

Bródy Jánost eddig hatszor műtötték. A hetedik műtétjére pedig a napokban kerül sor. "A mostani, utolsó műtét már csak arról szól, hogy pótolják azokat a szöveteket, amelyeket ki kellett vágni az arcomból" - tette hozzá a zenész.

Bőrdaganat: ezért nehéz időben észrevenni a basaliomát - olvasson tovább!

Forrás: HVG