Ezeket látta már?

Pályázat: ki látta a máját utoljára? (még lehet cikkeket beküldeni...)

Ki látta a máját utoljára?! - tehető fel az április 10-i Nemzeti Rákellenes Nap közeledtével is a kérdés az olvasóknak, hallgatóknak, nézőknek. Sok százezren élnek ugyanis közöttünk olyan májbetegséggel, amelyről nincs tudomásuk vagy amit elhanyagolnak. Közülük kerülnek ki a következő években azok az emberek, akiknek azt fogja mondani az orvosuk: "Önnek gyógyíthatatlan májrákja van." Azt szeretnénk, hogy ez a mondat minél kevesebbszer hangozhasson el, ezért arra kérjük az újságírókat és szerkesztőket, vegyék napirendre a májrák problémáját, s tegyék fel a kérdést saját olvasóiknak, hallgatóiknak, nézőiknek: az ő májukat ki látta utoljára? Hiszen a májbetegséggel élők rendszeres ultrahangvizsgálatával egy kezdődő májdaganatot még időben fel lehetne fedezni.

Tisztelt Szerkesztőség!

Pályázat: ki látta a máját utoljára? (még lehet cikkeket beküldeni...)

Kedves Kolléga!

A májrák megelőzésének, időbeni felismerésének és kezelésének lehetőségeit taglaló megjelenésekkel sajtópályázatunkon az országos, a régiós és a helyi médiumok munkatársai egyforma eséllyel vehetnek részt, függetlenül attól, hogy televízióban, rádióban, nyomtatott vagy online lapnak dolgoznak.

A megjelent cikkel, interjúval, riporttal pályázó alkotók közül szakmai zsűri döntése alapján hárman nettó 200-200 ezer forint pénzjutalomban részesülnek, a kiíró tehát vállalja a jutalmak adóvonzatának rendezését is. A témának teret adó két szerkesztőség 10-10 munkatársa számára pedig komplex hasi ultrahang szűrővizsgálaton való részvétel lehetőségét biztosítjuk egy munkahelyükhöz közeli magánklinikán vagy magánorvosi rendelőben.

A sajtópályázatot a Magyar Rákellenes Liga, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság, az Oktató Családorvosok Magyarországi Kollégiuma és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége közösen jegyzi, a Bayer Hungária Kft. támogatja, médiapartner a Rákgyógyítás betegtájékoztató portál és magazin. Részletek alább, és a www.rakgyogyitas.hu oldalon.

A pályázattal vagy a témával összefüggésben további információval a sajtopalyazat@gmail.com címen vagy a (06-30) 261-8789-es telefonszámon állunk rendelkezésére.

Köszönjük a munkáját!

Üdvözlettel,

B. Papp László

********************************

A Magyar Rákellenes Liga, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság, az Oktató Családorvosok Magyarországi Kollégiuma és a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Egészségügyi Szakosztálya – a Bayer Hungária Kft. támogatásával – sajtópályázatot hirdet.

Ismeretterjesztő cikkeket, riportokat, interjúkat várunk, amelyek rávilágítanak a májbetegségekkel, májcirrózissal – arról tudva vagy sem – együtt élő több százezer ember rendszeres orvosi kontrolljának indokoltságára, bemutatják a fenyegető májrák időbeli felismerésének lehetőségeit. Híradásokat, amelyek segíthetnek abban, hogy az érintettek a háziorvosukkal együttműködésben rendszeresen eljussanak a veszélytelen és fájdalmatlan hasi ultrahang vizsgálatra, amely révén – más betegségek mellett – a májrák is kezdeti stádiumban felfedezhető és hatékonyan kezelhető.

Az adott médium által elérhető olvasók, hallgatók, nézők számától függetlenül egyaránt várjuk a helyi, a megyei és az országos napi-, heti- és havilapokban, tematikus, szakmai vagy réteg-magazinokban megjelent írásokat, online tartalmakat, a rádiókban elhangzott vagy televíziókban vetített interjúkat, riportokat, tudósításokat. Pályázni a 2012. február 2. és 2012. április 20. között megjelenő alkotásokkal lehet. Az írott pályázatok terjedelme 3-10 ezer karakter, a rádiós és televíziós műsoroké 3-30 perc lehet. A pályázatokat orvosi-újságírói szakmai bírálóbizottság értékeli.

A műfajok esélyegyenlősége jegyében a díjazottak között a zsűri nem állít fel sorrendet.

– Hárman részesülnek nettó 200-200 ezer forint díjazásban

– Két szerkesztőség 10-10 munkatársa számára biztosítunk komplett hasi ultrahang szűrést egy munkahelyükhöz közeli magánorvosi rendelőben vagy magánklinikán

Beérkezési határidő: 2012. április 25. Kérjük, hogy a pályázók tüntessék fel nevüket, címüket, elérhetőségüket, az alkotás megjelenésének/sugárzásának helyét és idejét is. A pályamunkák e-mailben is elküldhetők. A rádiós és televíziós pályamunkák alkotóitól kérjük, hogy – amennyiben nem az elektronikus utat választják – CD-n, DVD-n küldött munkáikat 4 példányban postázzák.

Címünk: Rákgyógyítás szerkesztőség, 6723 Szeged, Építő u. 3/a vagy sajtopalyazat@gmail.com

Információk: B. Papp László (06-30) 261-8789, sajtopalyazat@gmail.com, www.rakgyogyitas.hu

Prof. Dr. Simon Tamás

Magyar Rákellenes Liga

Prof. Dr. Bodoky György

Magyar Klinikai Onkológiai Társaság

Dr. Szabó János

Oktató Családorvosok Magyarországi Kollégiuma

Nógrádi Tóth Erzsébet

MÚOSZ Egészségügyi Szakosztály

Forrás: Rákgyógyítás