Ezeket látta már?

Rózsaszín Remény a mellrák ellen

2009.02.26. Módosítva: 2015.11.04.

A mellrák ellen küzdő Egészség Hídja Összefogás Egyesület 12 ezer euró összegű adományban részesült a világ egyik leghíresebb ékszergyártó cégétől.

A Swarowski kezdeményezésére jött létre a Pink Hope, azaz Rózsaszín Remény akció a világ számos országában, azzal a szándékkal, hogy tudatosítsa a mellrák elleni óvintézkedések fontosságát.

A 2008. októberi nemzetközi mellrákellenes hónapra a cég tervezői három speciális ékszert alkottak meg, egy gyűrűt, egy karkötőt és egy medált, amelyeknek az eladásából származó bevétel 20 százalékát adta a Swarowski az egyesületnek. Mindhárom ékszer rózsaszín, amely kifejezi viselőjének szolidaritását a mellrákban szenvedőkkel és hozzátartozóikkal - tájékoztatta az MTI-t az egyesület kommunikációs ügynöksége.

Az Egészség Hídja Összefogás Egyesület 2006-ban alakult azzal a céllal, hogy a 2002 óta működő Egészség Hídja Összefogás szervezett formában küzdjön a mellrák ellen.

Az egyesület tagjai a legjelentősebb rákellenes civil és orvosi-szakmai szervezetek. Munkájukat nagyvállalatok, egészségügyi dolgozók, a kormányzati szféra, valamint számos közéleti személyiség - köztük Oroszlán Szonja, Dobó Kata, Galambos Erzsi, Sebestyén Márta, Szulák Andrea, Liptai Claudia, Sütő Enikő, Zséda, a Pa-dö-dő, Halász Judit, Tóth Vera és mások - támogatják.

Forrás: EgészségKalauz