Ezeket látta már?

Fronthatás csütörtökön: fejfájásra, nyomott hangulatra és görcsökre számíthat

időjárás, front, eső, ízületi panaszok, napi időjárás, orvosmeteorológia

A mai időjárás sokunk szervezetét megviselheti.

Csütörtökön hidegfront hat a szervezetre, egyéni érzékenységtől függően többféle panasz, illetve rossz közérzet is jelentkezhet - írja a meteoklinika.

A hidegfront okozza a bajokat?

Csütörtökre virradó éjjel érkezett az újabb front: ezúttal egy hidegfront terheli a szervezetünket. Amikor ilyen változékony napokat élünk, még a kevésbé érzékenyek is nehezebben viselik a különböző időjárás-változásokat, ezért a jelentkező panaszok az "egészségesek", azaz a "nem-frontérzékenyek" napját is megkeseríthetik.

A szervezetünk nagyon nehezen tud alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez! Rossz hír, hogy az egész országban gyakori lesz a fejfájás, az ingadozó vérnyomás, az alvási problémák. A görcsös panaszok szintén megszaporodhatnak, így például az izom- és hasi görcsök is.

Kifejezetten változékonyan, ezzel együtt megterhelően alakul a humánmeteorológiai / orvosmeteorológia helyzet, a panaszok egész nap nem mérséklődnek észrevehetően.

Csütörtökön kezdetben sokfelé lesz csapadék, majd délután már arra is van esély, hogy a felhők mögül előbukkan a nap. A hidegfronthoz köthető panaszok azonban nem szűnnek meg ilyen könnyen, például a fejfájás és a keringési panaszok egészen estig fennállhatnak!

Csütörtökre virradó éjszaka érkezett hidegfront a nap folyamán kelet felé halad. Amennyiben a hidegfrontra érzékenyek körébe tartozik, akkor görcsös fejfájást, izom- és hasi görcsöket tapasztalhat, a tünetek számottevő mérséklődésére csak este számíthat. Északnyugaton a szélre érzékenyeknek is nehezebb napjuk lesz. Az időjárás-változás kellemetlen közérzetet, nyomott hangulatot okozhat.

Olvasson tovább! Milyen frontra érzékeny? Így derítheti ki!

Forrás: meteoklinika