Mindenki ezt nézi most!

A súlycsökkentő műtét javítja a férfiak szexuális működését

2009.02.03. Módosítva: 2015.11.04.

A kórosan elhízott férfiakban gyakori szexuális működési zavar javul a súlycsökkentő műtétek után - derült ki egy új vizsgálatból.

„A szexuális diszfunkciót ma már az elhízás számos, potenciálisan visszafordítható mellékhatásainak egyikeként kell tekinteni.”- közölte a kutatócsoport.

Dr. Ramsey M. Dallal (Albert Einstein Egészségügyi Hálózat, Philadelphia) és munkatársai megvizsgálták, hogy 97 kórosan elhízott férfi milyen fokban szenved szexuális működészavartól, és ezután elemezték a szexuális funkciók változását gyomor bypass műtétet követő nagymértékű fogyás után.

A műtét előtt a kórosan elhízott férfiaknál szignifikánsan alacsonyabb volt a szexuális működés egy korábban publikált referencia kontrollcsoporthoz képest. Miután átlagosan a súlyfeleslegük kétharmadát leadták, a férfiak szexuális funkciója szignifikánsan javult, a leadott súllyal arányosan.

„Számításaink szerint egy kórosan elhízott férfinak ugyanolyan fokú szexuális működészavara van, mint egy nem elhízott, ám 20 évvel idősebb embernek.”- közölték a kutatók. „A szexuális funkciók szignifikánsan javulnak a gyomor bypass műtétet követően, az életkornak megfelelő szinteket megközelítve.”

„A szexuális funkció fontos része az életminőségnek, és ma már jól dokumentáltan egy visszafordítható állapot.”- magyarázta Dallal. „A jövőben a nők szexuális funkcióit is szeretnénk megvizsgálni, és tovább kutatjuk az elhízással összefüggő szexuális működészavarokat.”

A vizsgálat eredményeiről a Journal of the American College of Surgeons decemberi kiadása számolt be.

Forrás: EgészségKalauz